Pazartesi, Mart 25, 2024

Sokağa çıkma yasağından muaf olanların listesi güncellendi

Kapaklı İlçe Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı karar ile araç muayene randevusu olan vatandaşlar ve sürücü kursu çalışanları sokağa çıkma yasağından muaf sayılacaklar.

İç İşleri Bakanlığı Kararınına ekleme yaptı

Yeni tip Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında İç İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı Genelgesi ve 122 Nolu karar ile sokağa çıkma yasağı sürüyor. İç işleri Bakanlığının son yaptığı toplantıda sokağa çıkma yasağının kapsamı genişletildi.

İlçe Hıfzıssıhha Meclisi konuyu görüştü

Alınan bu karara ek olarak gönderilen kararı görüşmek için Kapaklı İlçe Hıfzıssıhha Meclisi Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu Başkanlığında topladı. Buna göre 20076 sayılı genelgesinin kapsamı genişletildi.

Sokağa Çıkma Yasağından Muaf olan kişiler listesi güncellendi

Sokağa Çıkma Yasağından Muaf olan kişiler listesine; “Araç muayene istasyonları ve buralarda çalışan personel ile araç muayene randevusu bulunan taşıt sahipleri, Motorlu taşıt sürücü kursları, havacılık ve denizcilik kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları ve iş makineleri sürücü eğitim kurslarına devam eden kursiyerlere yönelik hafta sonları düzenlenmesi zorunlu olan direksiyon eğitim sınavları ile diğer teorik ve uygulama sınavlarında görev alan komisyon görevlileri, usta öğreticiler ve bu sınavlara girecek kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı EBA LİSE TV MTAL ve EBA platformunda yayınlanmak üzere Bakanlığa bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarında çalışmaları devam eden uzaktan eğitim video çekimi, kurgu ve montaj faaliyetlerini yürütmekte olan ya da söz konusu çalışmaların koordinasyonunu sağlayan personel,” eklendi.

Karara uymayanlara cezai işlem yapılacak

Ayrıca Kapaklı Kaymakamlığından yapılan son açıklamada; “Yukarıda alınan karar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması; İşbu kararlar oy birliği ile alınmıştır.” mesajına yer verildi.

 

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER