Çarşamba, Temmuz 24, 2024

Balık fiyatları uçtu! İşte tezgahlardaki fiyatlar

Balık fiyatları yasak sonrası dudak uçuklatıyor.

Balık fiyatları uçtu! İstanbul ve Karadeniz’de uygulanan avlanma yasağının 28 Ocak’a kadar uzatılması balık fiyatlarına yansıdı.

Hamsi dahil birçok balığın fiyatının iki katına çıktığı balıkçılarda 40-50 TL den satılan Çinekop ve Sarıkanatın fiyatın 80-100 liraya kadar çıktı.

Yasak etkiledi

Hamsi popülasyonunun zor durumda kalması ve hamsilerin avlanmasına getirilen yasak devam ediyor. Bu yasak en çok kıyı kesiminde balıkçılık ile uğraşan aileleri etkiliyor. Karadeniz ve İstanbul’da hamsi avlanma yasağının 10 gün daha uzatılması tüm balık türlerindeki fiyatların artmasına neden oldu. Kilosu 15-30 lira civarı satılan hamsinin fiyatı 45-60 liralara kadar tırmandı. Çinekop ve sarıkat kg fiyatı ise 100 lirayı gördü.

Fiyatların 10 gün daha düşmesi beklenmiyor.

Fiyatların artışı ile ilgili görüştüğümüz birçok balıkçı hamsi fiyatlarının 10-15 gün daha 40 TL nin altına düşmesinin zor olduğunu belirtiyor. Hamsinin fiyatının artması sistemsel olarak tüm balıkların fiyatlarına yansıyor. Vatandaşlar tezgahların önünde durup bakıyorlar ancak fiyatlardan dolayı çoğu vatandaş balık almaktan vazgeçiyor.

Lüferin yanına yaklaşılmıyor

Sofraların sevilen lezzeti olan lüfer cep yakıyor. Lüferin bu sene fazla çıkmamış olması özellikle fiyatlara yansıdı. Güncel fiyatlarda balık tezgahlarında ki lüfer fiyatları 170-180 TL arasında değişiyor. Diğer balık türlerinde ise fiyatlar şöyle; hamsi 40, sardalya 30, tekir 50, çipura 50, levrek 70, kupa 30 liradan satılıyor.

Yasaklar olumlu karşılandı

Balık av yasağı birçok kesim tarafından olumlu karşılandı. Balık popülasyonunun devamı için bu yasakların ara ara uygulanması gerektiğini belirten balıkçılar yasağın bitmesi ile fiyatlarının düşeceğini bildiriyorlar. Son günlerde yaşanan yasa dışı avlanma yöntemleri ve daha balıkların yavruyken tutulup satılması balıkların türlerinin devamını tehlikeye sokuyordu. Ara ara yapılan yasaklar ile bunun devamı sağlanacak.

 

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER