Perşembe, Nisan 25, 2024

Koronavirüs tedbirleri sonuç verdi. Vaka sayıları düşüyor.

Koronavirüs tedbirleri sonuç verdi. Vaka sayıları düşüyor.

Yeni tip Koronavirüs tedbirleri Tekirdağ Merkezi ve ilçelerde alınan önlemler ile belirgin şekilde etkisini göstermeye başladı. İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Alkan konu ile ilgili bir açıklama yaparken “Rehavete kapılmadan kurallara uyarak bu salgından başarıyla çıkacağımıza yürekten inanıyoruz” dedi.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI YEŞİLE DÖNDÜ

Salgına karşı alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında halkın maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları son günlerde Hayat Eve Sığar uygulamasında da net şekilde gözleniyor. Özellikle Kapaklı’da birçok mahallenin kırmızı olarak görülen vaka yoğunluğunu yeşil koda dönüyor olması dikkatlerden kaçmadı.

koronavirüs-tedbirleri

Tekirdağ genelinde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Filyasyon ekiplerine araç takviyesi yapıldı. Filyasyon ekipleri Tüm vaka ve temaslılara ulaşılarak gerekli karantina kuralları sıkılıkla uygulanmaya devam ediyor.

VAKA SAYILARI HIZLA DÜŞÜYOR

İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Alkan özellikle Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım önderliğinde tüm filyasyon ekipleri ile koordinasyon içerisinde çalıştıklarını söyledi.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ HALKI BİLİNÇLENDİRDİ

Kapaklı sakinleri koronavirüs tedbirleri kapsamında artık daha bilinçli davranıyor. Özellikle maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyuluyor. Sokağa çıkma yasaklarını sabırla evinde olan vatandaşlar bulaş riskini azaltarak vaka sayılarının düşmesine neden oldu. İlçe genelinde güvenlik güçleri ve Kapaklı Belediyesi zabıta ekiplerinin sıkı denetimleri tüm hızıyla sürüyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANIYOR

koronavirüs tedbirleri kapsamında Tüm Yurtta olduğu gibi Tekirdağ genelinde ve Kapaklı’da sokağa çıkma yasağı hafta içi 21:00 05:00 arası hafta sonu ise Cuma akşamından başlamak üzere 21.00 pazartesi günü 05.00 a kadar uygulanmaya devam ediyor.

Sokağa çıkma yasaklarının aşıların vurulmaya başlanacağı 15 Ocak sonrasında 28 günlük süre sonunda 15 Şubat tarihi itibariyle son bulması bekleniyor. En önemli kaygı verici kısım ise halkın rehavete kapılarak eski yüksek vaka ve ölüm sayılarına geri dönülmesi oldu.

HASTALIK NASIL YAYILIYOR

Hastalıkla bir yıldır aktif mücadele eden Ülkemizde artık eski normaller geride kaldı. Hastalık ile mücadelede bulaş riskinin fazla olduğu alanlarda ekstra koronavirüs tedbirleri alındı. Toplu taşıma, Bankalar, Parklar, Sosyal alanlar, Restaurant gibi toplu yaşanılan yerler kapatıldı yada kısıtlı çalışmaya geçildi. Gene önemli caddeler üzerinde sigara içme yasakları getirilerek halkın bir arada durduğu alanlar kısıtlandı.

Koronavirüs haberleri

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER