1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kredi kartı borçları dağ gibi büyüyor. Vatandaş zor durumda

Kredi kartı borçları dağ gibi büyüyor. Vatandaş zor durumda

kredi kartı
kredi kartı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Bankalar Birliği’nin açıkladığı verilere göre, bireysel kredi veya kredi kartı borçlarından dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı 2024 yılı Ağustos ayında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 46 oranında artış gösterdi.

Ocak-Ağustos 2024 döneminde ise yasal takibe düşenlerin sayısında ciddi bir artış yaşandı. Bu dönemde bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı 899 bin olarak kaydedildi. Aynı dönemde bireysel kredi borcu nedeniyle yasal takibe düşen kişi sayısı ise 737 bin oldu.

Toplamda, bireysel kredi veya kredi kartı borcundan yasal takibe düşen kişi sayısı, Ocak-Ağustos 2024 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artışla 1 milyon 213 bine ulaştı. Risk Merkezi’nin Ağustos 2024 verilerine göre, bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar yüzde 126 oranında artış göstererek 96 milyar TL seviyesine çıktı. Bu artış, ekonomik sıkıntıların borçlu sayısını önemli ölçüde artırdığını ortaya koyuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_k_n
Şaşkın
0
be_endim
Beğendim
Kredi kartı borçları dağ gibi büyüyor. Vatandaş zor durumda
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası
Bizi Takip Edin