Pazartesi, Mart 18, 2024

Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop koronavirüs aşısı yaptırdı

Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop koronavirüs aşısı yaptırdı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve aynı zamanda Tekirdağ Milletvekili Prof Dr. Mustafa Şentop yeni tip koronavirüs için geliştirilen Coronavac aşısını oldu.

Aşı olmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da aşı olduğu Ankara Şehir Hastanesine giden Mustafa Şentop aşı sonrası yaptığı açıklamada, “Az önce aşı oldum. Aşıdan sonra doktorlarımızın tavsiyesi üzerine 15 dakika kadar hastanede bekledik. Türkiye hızlı bir şekilde aşılama kampanyası sürdürüyor. İnşallah çok kısa bir süre içinde 2’nci grup aşı gelecek. Ben herkese aşıyı tavsiye ediyorum. Yapılan çalışmalar aşılamanın faydalı olduğunu gösteriyor. Sağlık Bakanlığımızın belirlediği takvim çerçevesinde mutlaka bütün vatandaşlarımız aşı olmalıdır” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİ AŞILANACAK

Mustafa Şentop Milletvekillerinin aşılanması konusunda bir çalışma yaptıklarını dile getirerek,  “Türkiye’deki milletvekilleri arasında, genel salgına oranla 10 kata yakın yüksek hastalığa yakalanma durumu var. Türkiye genelinde dün itibarıyla açıklanan toplam vaka sayısı nüfusumuzun yüzde 2,89’una tekabül ediyor. Meclis’te 584 milletvekili var, resmi olarak bize gelen bilgilere göre 142 milletvekilinde vaka tespiti yapılmış. Bunun milletvekilleri içindeki oranına bakarsak yüzde 24 oranında. Arkadaşlarımız Meclis’te hem yoğun ve yakın çalışma mecburiyeti içinde hem de seçim bölgelerinde çalışmalar yürütüyorlar. Oralardan almış oldukları virüsü Meclis’te diğer milletvekillerine taşıma ihtimalleri de var. Bu tablo dikkate alındığında; milletvekillerimizin, öncelikli aşılanması gerekenler arasında olduğunu düşünüyorum” dedi.

VATANDAŞLARA AŞI MESAJI

Twitter hesabından bir açıklama yapan Şentop “”Şu ana kadar bir milyona yakın vatandaşımız ilk doz aşısını oldu. Ben de bugün aşı oldum. Sağlık Bakanlığımızın belirlediği takvim kapsamında, kendilerini ve yakınlarını, dostlarını daha iyi koruyabilmek için, bütün vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER