Pazartesi, Mart 18, 2024

Bu yıl karne heyecanı E-OKUL üzerinden yaşanacak

Bu yıl karne heyecanı E-OKUL üzerinden yaşanacak

Yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla eğitimlerini evden sürdüren milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, karnelerini e okul karne sonuçları bölümünden online olarak görebilecekler.

E-OKUL SİSTEMİ KULLANILACAK

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk pandemi dolayısıyla öğrencilerin karnelerini online olarak alacaklarını açıklamıştı. Bu açıklamalar sonrasında online karneler E-OKUL sistemi üzerinden alınabilecek. Ayrıca e okul sistemine e devlet üzerinden de erişim sağlanabiliyor.

E-OKUL VBS SİSTEMİNE GİRİŞ

E okul veli bilgilendirme sistemine giriş karne sorgulaması yapılabilmesi için “e-okul.meb.gov.tr” adresine giriş yapmak gerekiyor. Adres giriş yapabilmek için öğrencinin Kimlik Bilgileri ve okul numarası yeterli olacak. Ayrıca giriş yaptıktan sonra velisi olduğunuz öğrencinin resmini onaylanmanız gerekecek. Yapılan giriş ile Notlarım Bölümünden karnede bulunan tüm derslere ait il yarıyıl notlarına ulaşılabilecek.

VELİLER ÖĞRENEBİLECEK

Öğrenci velileri E-OKUL sistemine giriş yaparak öğrencilerine ait tüm devamsızlık, not bilgileri, okuduğu kitaplar ve sınav tarihlerini görebilecekler. Ayrıca öğrenci ile ilgili birçok yazılı bilgiye de anlık olarak ulaşabilecekler.

NOT HESAPLAMA YÖNTEMİ

İlk ve Orta Okul öğrencilerinin notları EBA üzerinden yapılan online derslere katılımları üzerinden değerlendirilecek. 2020 – 2021 yılı Eğitim ve Öğretim birinci dönemi ile sınırlı olacak dönem puanı belirlenirken, 1,2 ve 3’ncü sınıflar dönem sonu işlemleri ve yönetmelikte belirtildiği şekilde uygulanacak. 4. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak.

5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak.

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER