Pazartesi, Mart 25, 2024

Normalleşme adımı atıldı. Bir Kısıtlama kaldırıldı.

Normalleşme adımı atıldı. Bir Kısıtlama kaldırıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 20.01.2021 koronavirüs tablosunu açıkladı. Yapılan açıklamada son 24 saatte 168 bin 894 test yapıldı. Yapılan testlerde 6435 kişisinin testi pozitif çıktı. 159 kişi hayatını kaybetti. 5932 kişinin karantina süreci sona erdi. Bu sayı ile iyileşen hasta sayısı 2 milyon 283 bin 919’a yükseldi. Dün yeni tip koronavirüs yasaklarıyla ilgili bir normalleşme adımı geldi.

AŞILANMA SÜRÜYOR

Kovid-19 virüsü ile mücadele kapsamında Coronavac aşının uygulanmasına devam ediliyor. Sağlık çalışanlarından sonra huzurevlerinde bulunan yaşlılarda aşılanmaya devam ediyor. Aşının uygulanmasının 7. gününde vurulan aşı dozu 1 milyonu geçti. Öte yandan Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu kararı ile 85 yaş üstü vatandaşlarında aşılanmasına karar verildi.

KURSLAR AÇILIYOR

Dün yaşanan gelişme normalleşme sinyalleri verdi. Alınan karar ile 8. ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için isteğe bağlı açılan resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarında, özel okullardaki takviye kurslarında ve 12. sınıflara yönelik özel öğretim kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocak’ta başlatılacak.

NORMALLEŞME SİNYALİ

Destekleme ve yetiştirme kurslarındaki yüz yüze eğitimde 22 Ocakta başlayacak. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığından kursların açılması konusuyla ilgili İllere yazı gönderildi.

Bu şekilde resmi ve devlet okullarında eğitim alan ve bu yıl sınava girecek olan 8 ve 12 sınıf öğrencilerinin destekleme ve yetiştirme kursları 22 Ocak 2021 Cuma günü başlayacak. Ayrıca Üniversite sınavına giren mezunlarda kurslarda yer alabilecek.

SOSYAL MESAFEYE UYULACAK

Alınacak kurslar esnasında kursiyer ve öğretmenlerin dersliklerde ki sosyal mesafe oturma planı tedbirlere uygun olacak. Bir sınıfta bulunması gereken öğrenci sayısından fazla öğrenci bulundurulmayacak.

BARINMA İHTİYACI SAĞLANACAK

Resmi Okullarda kurslarına devam etmek isteyen barınma ihtiyacı olanlar için, koronavirüs salgını kuralları kapsamında önlemler alınarak barınma ihtiyacı Valiliklerce belirlenecek pansiyonlarda sağlanacak.

Özel Okullarında kurslarını almak isteyen ve barınma ihtiyacı olan öğrenciler için ise özel barınma tesisi veren pansiyonlarda kalabilecek.

Verilen kurslarda yeni tip koronavirüs kuralları olan maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulacak.

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER