Cuma, Nisan 26, 2024

Esnafa pandemi yardımı O Belediyeden geldi – İŞTE DETAYLAR

Esnafa pandemi yardımı O Belediyeden geldi – İŞTE DETAYLAR

Belediyeden Pandemi yardımı – Çerkezköy Belediye Meclisi Ocak ayı 2’nci oturumunu Atatürk Kültür Merkezinde yaptı. Meclis toplantısı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın başkanlığından toplanarak yeni kararlar aldı.

45 Milyon TL Kredi Yetkisi

Alınan kararlar kapsamında Çerkezköy Belediye Meclisi tarafından Belediye Başkanı Vahap Akay’a Devlet ve Özel Bankalardan alınacak 45 Milyon TL kredi kullandırma yetkisi verildi. Alınan yetki kararında Ak Partili üyeler tutarın 30 Milyon TL ile sınırlandırılmasını istediler. Ayrıca 2. gündem maddesinde engelli vatandaşlara yapılmaya devam eden nakdi yardım görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda Doktor raporu ile %40 engellilik durumu olan vatandaşlara 2021 yılı için her ay ödenmek üzere 800 TL yardım oy birliği ile karar verildi.

Belediye Kira Almayacak

Yeni tip koronavirüs salgını döneminde Çerkezköy Belediyesi’nin kiracısı olan ve pandemi döneminde dükkanı kapalı olan işletmelerden kapalı oldukları süre boyunca pandemi yardımı olarak kira alınmamasına karar verildi.

Meydan Otopark Projesi Hayat Buluyor

Meydan Otopark projesi hakkında açıklamalarda bulunan Vahap Akay, Meydan altı otopark ve Meydan üstü projelerin yapım işlerini Büyükşehir Belediyesine bıraktıklarını söyledi. Sözlerine devam eden Akat mümkün olduğunda Belediye bütçesini zorlamamak niyetinde hareket ettiğini bildirdi. Çerkezköylülere bir müjde de veren Akay, 290 araçlık tam otomatik otopark projesinin kesinleştiğini belirtti.

Esnafa Pandemi Yardımı Müjdesi

Oturumun son kısmında CHP ve İYİ Partili Meclis üyeleri tarafından verilen önerge görüşüldü. Önerge de Pandemi dolayısıyla işletmeleri kapatılan esnafın yaşadığı sıkıntılara vurgu yapılarak 2 bin TL nakdi yardım yapılması talep edildi. Talep Plan ve Bütçe komisyonu tarafından görüşüldü. Görüşme sonucunda pandemi süresince İç İşleri Bakanlığı genelgesi ile işletmesi kapatılan internet cafe, kıraathane, kahvehane, bilardo salonu, kır bahçesi ve halı sahalara 2021 yılı içerisinde bir kereye mahsus olarak 2 bin TL yardım yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Bu karar Çerkezköy Esnafı tarafından çok olumlu şekilde karşılandı. Ayrıca Yardımın açıklanması ile Belediye Başkanı Vahap Akay resmi sosyal medya hesaplarından bir video paylaşarak bu zor günlerde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen esnafa yapılan yardımı paylaştı.

Yeni Tip Koronavirüs Haberleri

 

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER