Çarşamba, Temmuz 24, 2024

Bakan Akar: Mükemmel bir yasa yapmaya çalışıyoruz

Bakan Akar: Mükemmel bir yasa yapmaya çalışıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM’deki CHP, MHP ve İYİ Parti gruplarını ziyaret etti ve yeni askeri sistemdeki yeni yasa hakkında bilgi verdi. Bakan Akar, “Mükemmel bir yasa çıkarmaya çalışıyoruz, en iyisini kaldırmak istiyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki muhalefet partilerine yeni askeri sistem hakkında bilgi verdi. AK Parti Grubu Başkan Yardımcısı Mehmet Muş ve AK Parti İstanbul Milletvekili Bakanı Akar, CHP grubunu Şirin Ünal ile birlikte ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Özkoç ve Mehmet Ali Çelebi CHP İstanbul ile görüştü. Toplantı yaklaşık 1.5 saat sürdü, Bakan Akar, yasa teklifi hakkında bilgi verdi, CHP’nin taleplerini dinledi. Bakan Akar, görüşmeden sonra, çıkışta kısa bir açıklama yaparak, “Gerekli iş yapıldı, ne yapıldığı, sorun yok” dedi.

‘BİZİM endişelerimizi aktardık’

CHP Grubu Başkan Vekili Engin Özkoç, toplantı karşılıklı anlayışla gerçekleştiğini dile getirerek, CHP’nin önerilerini dile getirdi: “Kapalı kapılar ardında ulustan gizlenmiş bir şey yok. İçeride endişelerden önce sizlerle paylaştık. Görüşme karşılıklı anlayışta geçti. Askeri hukuk önümüzdeki hafta görüşmelere devam edecek. Tatmin edici yanı sıra aldığımız eşyaların yanı sıra ‘görelim’ dedikleri maddeler var. Onları adım adım göreceğiz ‘dedi.

‘MEKTUPA CEVAP İSTİYORUZ’

Akarlar Bakanı Özkoç Peters, Türkiye’de ABD S-400 mektubuna karşı cevap vermek istediklerini belirterek “Türkiye’nin onurunu koruyacak şekilde yüreklerimizi ABD’ye sokan mektuplara cevap vermek istedik. Mektubun içeriğiyle partner ilgili olarak, kendilerini  en kısa sürede Türkiye’nin prestijine uygun bir cevap verecekti “dedi.

MHP VE İYİ PARTİYE ZİYARET

Bakan Akar, MHP grubu CHP’den sonra ziyaret etti. Bakan Akar, ziyaretten sonra kısa bir açıklama yaparak, “Mükemmel bir yasa yapmaya çalışıyoruz, en iyisini kaldırmak istiyoruz, görüşmeler devam ediyor” dedi. MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, MHP olarak yasa teklifini desteklediklerini ve her türlü katkıyı yapacağını söyledi.

Bakan Akar ve heyeti İYİ Parti grubunu ziyaret etti.

sizlere kapaklihaber.net farkıyla sunulmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER