Pazar, Nisan 14, 2024

Almanya Dışişleri Bakanı Maas: ‘Umman Körfezi’ndeki saldırılar alarm veriyor’

Almanya Dışişleri Bakanı Maas: ‘Umman Körfezi’ndeki saldırılar alarm veriyor’

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Umman Körfezi’ndeki Panama bayraklı ve Marshall Adaları, Altatair’ı iki tankerin saldırısına işaret ederek “Umman Körfezi’ndeki saldırıların endişe verici olduğunu” söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, tehdidin bölgedeki saldırıda meydana gelen gerginlikte artış olduğunu belirtti. “Aldığımız haberler son derece endişe verici” dedi.

Gergin Maas’ı artırmaması gerektiğini, “bölgedeki durum tehlikeyi artırabilir. Uzaklaşmamız gerekiyor. İki tarafın da buna katkıda bulunması gerekiyor” dedi.

İran’daki limanların ve limanların güvenliğinden sorumlu olan Liman İdaresi Genel Müdürü Ali Rıza Haceste, Norveç Frontline şirketinin sahibi olduğu Front Altair adlı tankerin yerel saatiyle 08.50 civarında bir saldırı gerçekleştirdiğini belirtti. Tayvan’ın Rus limanından Tayvan’a doğru yola çıkıyor. Panama bayraklı Kokuka Courageous petrol tankeriyle yapılan ikinci saldırının yerel saat 09.50’de gerçekleştiğini belirten Haceste, Bender Abbas Limanı’ndan Singapur’a kadar olan tankerin Cask Limanı’na 28 mil mesafede saldırıya uğradığını belirtti.

Her iki petrol tankeri üzerindeki 44 mürettebat üyesinin İran deniz kuvvetleri tarafından kurtarıldığını belirten Harbors Genel Müdürü Haceste, işçilerin Cask Limanı’na nakledildiğini ve durumlarının iyi olduğunu belirtti. – BERLİN

sizlere kapaklihaber.net farkıyla sunulmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER