Pazar, Nisan 14, 2024

Kapaklı’da koronavirüs vakalarında ciddi düşüş yaşandı

Hayat Eve Sığar uygulamasının verilerine göre Kapaklı’da koronavirüs vaka sayıları düşmeye devam ediyor. Uygulamada Kapaklı’nın birçok mahallesinin yeşile dönmeye başlaması dikkatlerden kaçmadı. Kapaklı da koronavirüsten ölenlerin sayısında bir değişim olmadı.

koronavirus vaka sayilari 1

 

KISITLAMALAR ETKİLİ OLDU

Kapaklı’da Sokağa çıkma yasakları, maske, mesafe ve temizlik kuralları titizlikle uygulanıyor. Özellikle hafta sonları ve hafta içi uygulanan sokağa çıkma yasaklarında bulaş riski en az seviyelere iniyor. Vatandaşların rehavete kapılmadan bu şekilde devam etmeleri normalleşme sürecini hızlandırabilir.

EN RİSKLİ MAHALLE ATATÜRK

Hayat eve sığar verilerine göre en çok kırmızı bölge Atatürk Mahallesinde görülürken bu bölgede de vaka sayıları düşüşünü sürdürüyor.

ataturk genel

İSMETPAŞA VAKA SAYISI EN DÜŞÜK MAHALLE

Haritaya göre koronavirüs vaka sayısının en az olduğu mahalle İsmetpaşa Mahallesi oldu. Eski haritada kırmızı alanların çok olduğu İsmetpaşa Mahallesinde değişim dikkat çekiyor.

ismetpaşa

AŞILANMA SÜRÜYOR

Ülke genelinde aşılanma süreci devam ediyor. Sağlık Çalışanlarının ardından Huzurevi Çalışanları da aşı olmaya başladı. Aşılanma süreci ile ilgili bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Tedbir en büyük silahımız. Aşı programı başarıyla tamamlanana kadar kısıtlama ve tedbirlere tam uyum son derece önemli. Birlikte kazanacağız.” dedi.

İLK NORMALLEŞME ADIMI KURSLARA GELDİ

İçişleri Bakanlığının son aldığı karar ile koronavirüs salgını dolayısıyla kapalı olan okullarda ki 8,12. sınıf ve mezun olanların eğitim kursları 22 Ocak itibariyle açıldı. Bu adım iyiye giden sürecin habercisi oldu. En önemli kısım ise rehavete kapılmadan tüm aşılanma bitene kadar kurallara uymak.

SÜREÇ İYİ YÖNETİLİYOR

Koronavirüs vaka sayıları düşüşü sürdürürken, Kapaklı Kaymakamlığı ve Kapaklı Belediyesi koronavirüs sürecini iyi yönetmeye devam ediyor. Vefa Sosyal destek grupları çalışma ve yardımlarını her gün sürdürüyor. Kapaklı Belediyesi temizlik ekipleri ise tüm cadde ve sokakları titizlikle temizliyor. Vatandaşların toplu bulunduğu bölgelerde denetimlerini sürdüren Belediye ekipler kurallara uymayanlara idari yaptırım uyguluyor.

 

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER