Pazartesi, Mart 25, 2024

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? İŞTE O TARİH

Sokağa Çıkma Yasağı ne zaman bitiyor? Yasaklar Kalkacak mı? Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı bitiyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama ve İç İşleri Bakanlığının Genelgesi ile Hafta sonları Cuma günü saat 21.00’dan başlayarak Pazartesi günü 05.00’a kadar, Hafta içi ise 21:00’dan 05:00’a kadar tüm Ülke genelinde Covid-19 önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında, yasaktan muaf olan Fırınlar, bakkallar, marketler halen belli saatler aralığında hizmet veriyor. Ayrıca üretimi durdurmadan birçok sektör çalışmalarına devam ediyor. 

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı ne zaman bitiyor?

Yasakların kaldırılması ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu toplantılarını sürdürüyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan “Hasta sayısı yaklaşık 1 aylık süreçte 7 binden 1500 civarına düştü. Aşının ilk dozunun yapılacağı zamanı 15 Ocak gibi düşünsek, ikinci doz 28 gün sonra yapılacak, buna göre 15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek daha uygun olacaktır” şeklinde konuştu.

Aşı da Kritik Tarih 15 Şubat 

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor sorusunun cevabı hep Çin Aşısına çıkıyor. Çin aşısının ilk vurulma tarihi olarak planlanan 15 Ocak sonrasında aşının etkilerine göre karar verileceği kanısı ön planda duruyor. İkinci doz aşıların vurulması ile Coronavac aşısının etkisi ve önleyiciliği bu kısıtlamaların kaldırılmasında büyük bir faktör olacağa benziyor.

9 Ocak 2021 Koronavirüs verileri açıklandı

Ayrıca Sağlık Bakanı Koca 9 Ocak 2021 Koronavirüs tablosunu da açıkladı. Buna göre yapılan Test sayısı 168.289, Tespit edilen toplam vaka sayısı 9537 kişi oldu. Hasta sayısı 1103, vefat sayısı 181 olarak açıklandı. İyileşen hasta sayısında ki artış devam ederken bu sayı 7902 olarak açıklandı. Toplam sayılarda ise toplam Covid-19 sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 22631 oldu. Yatak doluluk oranı ise %44 seviyelerine geriledi.

Kısıtlamalar Sonuç Veriyor

Alınan sokağa çıkma kısıtlamaları ve halkın maske, mesafe, temizlik önlemlerine önem vermesi ve tüm halkın bilinçlenmesi son günlerde ülke genelinde ki tüm illerde virüs oranlarında düşüşlere neden oldu. Kapaklı covid-19 tablosu da son günlerde kırmızdan yeşile dönmeye başladı.

Hayat eve sığar uygulamasından alınan verilerde kısıtlamalar sonrasında genel olarak bulaştırma ve vaka sayılarında %50’yi bulan bir oranda azalma görülüyor.

9ocak-koronavirüs

 

 

 

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER