Pazartesi, Mart 18, 2024

Ne zaman aşı olacağız? Aşı Takvimi açıklandı

Ne zaman aşı olacağız? Aşı Takvimi açıklandı

Ne zaman aşı olacağız? Yeni tip koronavirüs aşısı Coronavacın uygulanacağı gruplar açıklandı. Sağlık çalışanlarının aşılanması ile başlayan süreç huzurevinde yaşayan yaşlılar ile devam etmişti. Peki Ne zaman aşı olacağız? Aşı sırası ne zaman bize gelecek? sorularının cevabı haberimizde;

Önce Sağlık Çalışanları ve Huzur Evleri

Sağlık Bakanlığı oluşturduğu aşı platformu “covid19asi.saglik.gov.tr” ile tüm süreçleri anlatan bir web sitesi oluşturdu. Bu siteden tüm aşı süreçleri ve aşılanacak gruplar yayımlandı. Buna göre ilk sırada sağlık çalışanları ve yaşlı engelli ve koruma evlerinde bulunanlar bulunuyor.

 2. SIRADA 65-84 YAŞ GELİYOR.

Oluşturulan aşılanma listesinin 2.sırasında 65 yaş üstü vatandaşlar bulunuyor. Vatandaşlar c3-80-84 yaş, c4-75-79 yaş, c5-70-74 yaş, c6-65-69 yaş aralığında bulunan vatandaşlar kendi içlerinde sınıflarına göre aşı olacaklar.

DEVLET MEMURLARI AŞILANACAK

Aşılanma sırası 2. aşamada Devlet Memurları ile devam edecek. Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kritik görevde bulunan kişiler, Zabıta ve özel güvenlikler, Adalet Bakanlığı, Cezaevleri, Eğitim Sektörü (Öğretmenler ve öğretim üyeleri), Gıda sektörü (Sgk kaydında gıda sektöründe çalışanlar), Lojistik Sektöründe çalışanlar,

YAŞ GRUPLARINA GÖRE DEVAM EDECEK

2. aşama Koronavirüs aşısı süreci yaş grupları ile devam edecek ve 50 ile 65 yaş arası vatandaşların aşılanmasına geçilecek.

KRONİK HASTALIĞI OLANLAR

3. aşama aşılanma grubunun başında kronik hastalığı olan ve 18-50 yaş arası bireyler yer alıyor. Son olarak 18-50 yaş arası tüm bireylere aşı yapılacak.

AŞILANMA SIRASI GELİP AŞI OLMAYANLAR

Görselde dikkat çeken bir kısım ise aşılanma sırası gelip aşı olmayanlarında aşı olacağı vurgusu var. Sağlık Bakanlığının yaptığı planlamalara göre tüm vatandaşlar aşı olacak.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, “Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Covid-19 aşısı nasıl olunur? Koronavirüs aşısı nasıl olurum sorusuna yanıt olarak Sağlık Bakanlığı bir video yayımladı. İşte adım adım koronavirüs aşısını nasıl olacağımız hakkında hazırlanmış video.

Korona virüs aşısı kimlere vurulmayacak haberimizde detayları öğrenebilirsiniz.

Ne zaman aşı olacağız? İşte o Tablo,

ne zaman aşı olacağız

TEKİRDAĞ AŞILANMA TABLOSU

Sağlık Bakanlığı tüm illerimizde ki mevcut aşılanan vatandaş sayısı açıkladı. Buna göre Bu güne kadar Tekirdağ’da 13 bin 542 vatandaş aşılandı. Tekirdağ Genelinde ve Kapaklı’da aşı sürecinin devam etmesi bekleniyor.

asi tablosu

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER