Perşembe, Temmuz 25, 2024

Meteoroloji Sarı Alarm Verdi! Şiddetli Geliyor!

Meteoroloji Sarı Alarm Verdi! Şiddetli Geliyor!

Sarı alarm kodu veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok il için sağanak yağış uyarısında bulundu. Yaşanabilecek Sel ve Su baskınları konusunda vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı. Tekirdağ ve Kapaklı için sarı koduyla uyarılarda bulunan Meteoroloji yoğun sağanak yağışların devam edeceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 Aralık Pazar günü raporlarını açıkladı. Açıklanan hava tahminlerinde özellikle Trakya Bölgesi hakkında yapılan uyarılar dikkat çekti. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın devam edeceği vurgulanırken kar yağışı olasılığının her geçen gün artması dikkat çekti.

sarı alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıklaması şöyle; “Marmara Bölgesi’nde hafta sonu görülecek yağışların zaman zaman etkisini artırarak İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Yalova, Kocaeli, Balıkesir’in kuzey ve batı ilçeleri ile Sakarya’nın kuzey ilçelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2), Balıkesir’in Edremit ilçesinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

10 ocak 2021 hava durumu

Sarı Kod Nedir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sık sık duyduğumuz sarı kod uyarısı nedir? Sarı alarm verilen bölgede hava durumu potansiyel olarak tehlikeli duruma ulaşabilir anlamı taşımaktadır. Ayrıca Meteorolojik durumlardan etkilenecek unsurların bu konuda dikkat ve tedbir kurallarına uymaları gerektiğini belirten bir uyarıdır.

Kapaklı’ya ne zaman kar yağacak?

 

 

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER