Pazartesi, Mart 25, 2024

Sahura Kadar Uyumayanlara Film Önerileri

Film Önerileri Sahura Kadar Uyumayanlara

Film önerileri yazımızda 10 film sizlerle. Sizde Sahura kadar uyumuyor izleyecek film arıyorsanız. Aşağıdaki filmleri keyifle izleyebilirsiniz. Filmler uykunuzu getirmeyecek türdendir. İşten birbirinden kaliteli 10 filmi sizler için derledik.

Sahurda ne yenmeli? yazımızı okudunuz mu?

İlk Korku / Primal Fear (1996)

ilk korku - one

IMDb: 7.7 Film önerileri yazımızda birinci sırada İlk Korku filmi var. Ünlü psikoposun ölümü şehirde çok büyük bir ses getirir. Cinayetin gerçekeştiği alandan kaçmaya çalışan Aaron oradan geçen ve olayı görenler tarafından bir anda tüm suçu işleyen kişi olarak hedef gösterilir. Kısa  süre sonra tüm suç ona kalmıştır. Olayı araştıran tanınmış avukat martin vail olayın gerçekten Aaron tarafından işlenip işlenmediği konusunda kaygıları vardır. Bu olayda Aaronu savunma görevini alır. Hatta tüm çevreler tarafından Aaronun suçlu olduğuna o kadar inanılmıştır ki Avukatın savunma yapmasının bile bir anlamı kalmaz. Ancak çok farklı bir olay ile kısa zaman içinde dava çok değişik bir hal alır.

Unutulmaz Titanlar / Remember the Titans (2000)

unutulmaz titanlar

IMDb: 7.8 Film önerileri yazımıza Unutulmaz Titanlar ile devam ediyoruz. Amerikan futbolu koçu olan Herman Boone 1970’li yıllarında başında Virginia eyaletinde ırkçılık hakimliği yapmaktadır. Aynı dönemde ırkçı yönelimleri olan bir Amerikan futbol takımı bir koç arayışına girmiştir. Lisede kurulmuş bu takımda birçok ırkçı sorun yaşayan oyuncu bulunmaktadır. Siyahi bir koç olarak takımın başına geçen Herman Boone bütün bu takımda yaşanan ırkçılık durumlarını araştırarak insanların karakterlerine bakış atacaktır.

Hayalperest / Hayalperest: Gerçek Bir Hikayeden Esinlenildi (2005)

hayaperest

IMDb: 6.9 Yardımsever biri olan Ben Crane yarış sırasında yaralanan yarış atlarının bir şansı daha hak edip bakımlarının devam etmesine inanan biridir. Kızı Cale ile sahibi tarafından yarışta yara altığını için öldürülmek istenen bir atın bakımını üstlenirler. Atın çiftliklerine gelmesi ile aslında zor günler geçiren ailenin aile bağlarını yeniden yapılandırmak için bir fırsat olur. Bacağı kırık olarak çiftliğe gelen kısrak sonya belki de iyileşir tekrar yarışlara dönebilme şansına sahiptir. Elbette bu durum anne ve kızın yoğun çabaları ile bir mucizeye dönüşebilir.

 

Gizemli Nehir / Mystic River (2003)

film önerileri - gizemli nehir

IMDb: 8.0 Üç çocuğun başında geçen hikayede, Jimmy, Sean ve Dave cadde üzerinde oyun oynarken polise kılığına girmiş kişilerce uyarılırlar. Bu garip ve kaba adamlar Dave’yi zorla araba ile kaçırarak cinsel istismarda bulunurlar. Olayın üzerinden 25 yıl geçer. O dönemde küçük olan çocuklar artık büyümüştür. O olaydan sonra da hiçbir araya gelmemişlerdir. Ama Jimmy’nin tuhaf bir şekilde ölen kızı onları tekrar bir araya getirir. Bir polis olarak görev yapmaya başlayan arkadaşları Sean bu cinayeti aydınlatmak için kendine söz verir. Ancak bu cinayetin bağlatışı yıllar önce yaşadıkları olaya dayanmaktadır.

Aşk Mevsimi / The Graduate (1967)

aşk mevsimi

IMDb: 8.0  Üniversiteden yeni mezun olmuş Benjamin Okuldan sonra hayatında çok büyük bir bunalıma girmiştir. Yapacağı işe ve yaşayacağı hayata bir türlü karar verememektedir. Çevresinin baskısı altına girmiştir. Ama çevrenin ona dayattığı yaşamı istememektedir. Büyük bir depresyon yaşayan genç adamın hayatı bir anda babasının patronu olan adamın karsını görmesiyle değişir. Kısa zamanda hem anneye hem de kızına gönül veren Benjamin ilginç bir ilişkinin içerisine düşer.

 

Jüri / Kaçak Jüri (2003)

jüri

IMDb: 7.1 Vahşi bir cinayet sonrasında ölen Jacob Wood kesin olarak karar verilemeyen bir davanın kurbanı olmuştur. Ölen kocasının intikamını almaya yemin etmiş olan eşi Celeste bu cinayet için büyük bir şirketi sorumlu tutmaktadır. Celeste bu şirkete dava açar ve dava için dürüst ve güvenilir bir avukat bulur. Ancak bu avukatın dürüstlüğü her zaman olduğu gibi gene hiçbir şey ifade etmez. Davayı kimin kazanacağı daha duruşma olmadan bellidir. Hukuk kuralları kapalı kapılar ardında çiğnenir.

Üçkağıtçılar / Kibrit çöpü Erkekler (2003)

Üçkağıtçılar

IMDb Puanı: 7.3 Hayatını dolandırıcılıkla sağlayan profesyonel dolandırıcı Roy ve onun yanında çırak olan Frank su arıtma sistemleri ile ilgili bir dolandırıcılık üzerine çalışmaktadırlar. Onların yaptığı hiçbirşeyden şüphelenmeyen insanlar on katı fazla bedelli bu sistemleri satın alırlar. Satın aldıkları bu arıtma sistemi ile araba, ev, mücevher gibi hediyeler kazanacaklarını sanan insanlar hayal kırıklığına uğrar. Roy özel hayatında sorunlar yaşamaktadır. Geniş alan fobisi yaşayan ve duyarlı bir kişiliği olduğundan suç işleme özelliğini kaybetmeye başlayınca psikolojik destek almaya başlar.İyileşmek için terapiler alan Roy bir süre sonra bambaşka bir noktaya ulaşır. Hayatını kaybettiğini düşündüğü 14 yalındaki kızı ile yüz yüze gelerek çok farklı bir deneyim yaşar. Kızını yeniden bulmanın mutluluğunu yaşayan roy baba olmanın keyfini çıkartmaya başlar. Ancak durum böyleyken Angela babasının soru işaretleri ile dolu olan mesleğine büyük ilgi ve merak duymaktadır.

Yaşamın Renkleri / Pleasantville (1998)

film önerileri - yaşamın renkleri

IMDb: 7.5 Küçük ve şirin bir kasaba olan Pleasantville kendi kendine yetmektedir. Kasabadaki insanların bağları çok güçlü ve uyum içerisindedir. Bu kasabaya kötülük ömür boyu uğramayacak gibi durmaktadır. Ancak birdenbire bir problem ortaya çıkar. Pleasantville bir TV dizisinin kurgu amaçlı kurduğu bir kasabadır. David 90 larda yaşayan bir çocuktur. Hayatında en çok sevdiği şey Pleasantville dizisini izleyip yorumlar yapmaktır. Bir gün esrarengiz bir televizyon tamircisi eve bir televizyon kumandası bırakır. David bu kumandayı televizyona tutarak bu dizin içerisine ablası ile girmeyi başarır.

Duvak / Boyalı Peçe (2006)

film önerileri - duvak

IMDb: 7.5 Bir aşk hikayesini konu alan filmde Kitty duygusuz tavırları olan Dr. Walter Fane ile evlidir. Doktor olan walter enfeksiyon hastalıkları branşında uzmandır. Çok fazla işkolik olan Walter karısını ihmal etmektedir. Hatta o kadar işe kapılmıştır ki karısının onu aldattığını anlayamaz. Aksine karısının onu aldattığını öğrendikten sonra intikam duygusu ile dolar. Bu intikamı farklı bit yönetim ile yapmaya karar veriri. Çin’de yaşanan kolera salgını için orada bir köye hekimlik yapmak için gider. Karısı da onunla beraber gitmeyi kabul eder. Ölümün kol gezdiği bu köyde yaşayacakları olayların onların hayatları için büyük bir dönüşüm anlamına gelecektir.

Hayatın Getirdikleri / The Secret Life of Bees (2008)

hayatın getirdikleri

IMDb: 7.3 Film önerileri listemizdeki son film hayatın getirdikleri – Sorunlu bir baba ve kızının ilişkisini anlatan filmde küçük Lily annesinin hatırları ile kendini avutmaktadır. Lily arkadaşı Rosaleen ile annesinin yaşadığı köye gider ve Bu köyde annesinin saklı sırları ile karşı karşıya kalır.

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER