Koronavirüs Yoğun Bakım videosu paylaşıldı.

Koronavirüs yoğun bakım ünitesi videosu görüntüleri paylaşıldı. Ünlü Haber Kanalı BBC NEWS Cerrahpaşa Hastanesinin yoğun bakım ünitesine girerek koronavirüs tedavisi gören yoğun bakım hastalarını görüntüledi. Peki Yoğun bakım ünitelerinde boş yer var mı? Yoğun bakım hastanesi durumu nedir? Yoğun bakım fiyatları ne kadar? Ücret alınıyor mu? Koronavirüs tedavisi gören entübe ve yoğun bakım hastaları ilk kez bu kadar yakından görüntülendi.

BBC ekibi ziyaret öncesinde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektör yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Çetinkale tarafından karşılandı. Video çekmek isteyen ekibe aynı bir yoğun bakım elemanı gibi gerekli kişisel korunma ekipmanları giydirildi.

YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ MÜCADELENİN EN YOĞUN YAŞANDIĞI YER

Koronavirüs Yoğun Bakım videosu içerisinde açıklama yapan Prof. Dr. Yalım Dikmen Şunları söyledi.

“Şu an itibariyle 31 hasta var. Çok kabaca söylemek hergün 2 – 3 hasta taburcu oluyor. 2-3 hastayı onun yerine kabul ediyoruz. Önümüzdeki günlerde daha artmasından endişe ediyoruz. hasta sayımızın ama hasta sayımız artsa dahi bizimde yoğun bakım kapasitemizi gereksinimlere göre arttırma durumuz var. Yoğun bakım ünitesinin önemli özelliklerinden birisi alarmlardır. Hastaların durumundaki değişiklikleri bize bildirir. Biz yoğun bakımda yatan hastalara kritik hasta diyoruz. Kritik hasta anında müdahale edilmezse ölüm yada sakatlıkta sona erecek durumlarla karşı karşıya kalır. Kovid-19’un neden olduğu solunum yetmezliği hastaları kritik hasta haline getiriyor. Bu hastaların en fazla üçte biri kendi kendilerine nefes alabilirler. Hastaların çoğu ciddi seviyede solunum desteği ve diğer organ işlevleri bozuk olduğu için organ desteğine ihtiyaç duyarlar. Bu tarz hastaların büyük oranda uyutularak tedavi edilmesi gerekiyor. Bu süreçte en az 7-8 gün kadar sürmektedir.”

HASTALAR YÜZ ÜSTÜ YATIRILIYOR.

Yüzüstü yatan bir hastanın sorulması üzerine Covid-19 hemşiresi olan Aycan Kelez yayık şunları söylüyor.

Hastaların yüzüstü yatırılmalarının nedeni vücutta bulunan ödemin biraz daha hafifleyerek oksijen akışının rahatlaması için gerçekleştiriyoruz. Bu uygulamadan fayda görüyoruz. 

KORONAVİRÜS GEÇİREN HASTA ANLATIYOR.

Cerrahpaşa hastanesi yoğun bakım ünitesinde 3 gündür koronavirüs tedavisi gören Selami bulut şunları söylüyor.

Ben 3 gündür buradayım. İlk geldiğimde nefes alamıyordum. 46 yaşındayım daha önce bir hastalığımm yoktu. Şeker hastalığım var. Yada daha evvel ciğerlerimde bir hastalığım vardı. 7 gün normal yatakta yattım. 3 gündür de yoğun bakımda yatıyorum. Şimdi gerçekten iyiyim. 

Videonun devamında hastaların covid-19 testleri ve diğer tüm bilinmeyenler yer alıyor iyi seyirler diliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.