Pazartesi, Mart 18, 2024

Küçükyaylalılar’dan Basına Özel Kahvaltı

BASINA İLK KAHVALTIMIZ

Programda açılış konuşmasını Dernek Başkanı Selami Tetik yaptı. Tetik “Basınımızın değerli mensuplarına hoşgeldiniz diyorum. Bu güne kadar bizim eksikliğimizden güzide basınımıza bir kahvaltı programı yapamamıştık. Bugün bu eksikliği sizlerle olan birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz gündür. Kurulduğumuz günden bu güne önceliğimiz insan olmuştur. Mutlulukların paylaşıldığında arttığını, acıların paylaşıldığında hafiflediğini ilke olarak benimsedik. Bugünde mutluluğumuzu değerli basın mensupları ile paylaşıyoruz. Basınımız ortak Paydamız olan Kapaklımız için çok önemli bir yere sahiptir. Bunu buradan bir kez daha söylüyorum.” dedi.

ORTAK DERNEK PLATFORMU OLUŞTURULMALI

Selami Tetik ayrıca Kapaklı’da tüm Dernek Başkanlarının ortak fikir jimnastiği yapacağı bir alan oluşması gerektiğini bununla ilgili olarak Kaymakamlıktan tüm Derneklerin irtibat numaralarını aldığını ve tamamını kapsayacak bir oluşumu çok yakında Kapaklı’ya kazandıracağını dile getirdi.

basın1

YÖRESEL YEMEKLER İKRAM EDİLDİ.

Program’da Küçükyaylalı hanımların yaptığı yöresel yemeklerin sunumuna geçildi. Sunumda Trakya’ya özgü; Pleska, Yufka Böreği, Arnavut Böreği, Keçi Peyniri, Tereyağı, Köy Yumurtası, Köy Balı ve Küçükyaylalı hanımların elleriyle yaptıkları hamur işi yiyecekler ikram edildi.

KÜÇÜKYAYLA HAKKINDA GENEL BİLGİLER VERİLDİ.

“Küçükyayla Köyümüz eski bir Rum köyü olup o zamanki adı AYANA idi. Lozan Antlaşmasında gerçekleşen Nüfus Mübadelesi sonucu Bulgaristan ve Yunanistan’ın köy ve kasabalarından gelerek buraya yerleşilmiştir. Vize ilçemizin 9 Km.kuzeyinde Karadeniz’e yaklaşık 15 Km uzaklıktadır. Geçimini, ormandan sağladığı odunculuk ve mangal kömürü imalatı, az da olsa küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yanında yine çok az da olsa tarımdan sağlamaktadır. 1980’li yıllarda Çerkezköy/Kapaklı’da kurulan Organize Sanayi Bölgesine bağlı olarak Türkiyemizin her bölgesinden olduğu gibi Köyümüzden de, Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve B.Yoncalıya büyük göçler olmuştur. Derneğimiz, gerek halen köyümüzde ikamet eden gerek de köyümüz dışında (Çerkezköy-Kapaklı-B.Yoncalı- Saray ve İstanbul ) ikamet edip yaşamlarını sürdürmekte olan Küçükyaylalıların yıllardır hep hayallerini gerçekleştirmek amacıyla ben ve 20 arkadaşımın bir araya gelerek yoğun çabaları sonucu, 04 Şubat 2014 tarihinde Kapaklı’da kurulmuş olup bugün itibarıyla 351 üyesi mevcuttur.”

ÖĞRENCİ BURSLARI VE ÖZEL HASTANE ANLAŞMALARI

Konuşmasında Dernek Faaliyetlerini anlatan Dernek Başkanı Selami Tetik “Derneğimiz kurulduğu yıl olan 2014-2015 Eğitim Döneminde (20) öğrencimize, 2015 -2016 Eğitim Döneminde (29), 2016-2017 Eğitim Döneminde (27) ve 2017-2018 Eğitim Döneminde yine (27) Üniversite öğrencimize öğrenim sürelerince karşılıksız olarak burs vermiş olup 2018—2019 Öğretim Döneminde de (26) öğrencimize burs vermeye devam etmektedir. Özel Hastaneler ile sözleşmelerimiz devam etmekte olup % 15 oranında indirimler gerçekleşmektedir. İlkemiz ‘’Acıların paylaşıldıkça hafiflediğine, mutlulukların ise paylaşıldıkça daha da büyüdüğüne inanmak’’ tır. Değişik zamanlarda hayati önem arz eden hastalarımız başta olmak üzere darda zorda kalan üyelerimiz ve köylü vatandaşlarımıza maddi ve manevi yardımlarda bulunmaktayız.” dedi.

BAHAR ŞENLİĞİ, ANITKABİR VE ÇANAKKALE ZİYARETLERİ

“Her yıl Kurban Bayramımızın üçüncü günü Köyümüz mesire alanında ‘’Geleneksel Bahar Şenliği’’ olarak geniş kapsamlı olarak piknik ve eğlence düzenlemekteyiz.Köyümüze yine Derneğimizce (5) adet 24 saat kayıt yapabilen canlı olarak izleyebildiğimiz Mobese Kamera Sistemi kurulmuştur.Tarihi eserleriyle dolu Edirne’mize, Çanakkale’mize ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzünün kabrinin bulunduğu Ankara/Anıtkabire Üyelerimiz ve yakınlarıyla 5-6 Otobüs ile Kültür Gezilerimizi yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.”

ORTAK PAYDA KAPAKLI

Ayrıca Resmi Kurumlar, sosyal amaçlı diğer dernekler ve basınımız mensupları ile de devamlı iletişim halinde olup fikir alışverişinde bulunmaya özen gösterilmektedir. Bu konuda Mülki İdare Amirimiz olan Kapaklı Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile de her türlü sorunlarımızı paylaşmayı ve Türkiyemizin Parlayan Yıldızı konumundaki Kapaklımızın daha da aydınlık ve refah, huzur içerisinde hep birlikte kenetlenerek yaşayabilmemiz konusunda özveride bulunmak da en önemli önceliğimizdir. Her şartlarda görevlerinizi büyük bir şevk ve özveri ile yapıp bizleri çevremizde ve Yurdumuzda yaşanan gelişmeleri bizlere en kısa sürede ve en doğru bir şekilde ulaştıran siz değerli Basın Mensuplarımız ile bir arada olmak bizleri son derece mutlu etmiştir.Küçükyayla Köyü Halkımız ve Trakya Küçükyaylalılar Derneği Yönetim Kurulu Arkadaşlarım adına, sizlere çok teşekkür ediyor ve başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum, şükranlarımı sunuyorum. ” denildi.

toplu fotoğraf

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER