Pazartesi, Mart 25, 2024

Kuzey Kore yeni silahıyla göz dağı verdi

Kuzey Kore yeni silahıyla göz dağı verdi

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA’da bulunan Yonhap, denemenin Kuzey Kore lideri Kim Jong-un gözetiminde gerçekleştirildiğini söyledi.

Kim’in Kuzey Kore ordusunun savaşın gücünü arttırdığı çok önemli bir silah sistemi olduğu kaydedildi. Kim ayrıca, ulusal savunma alanındaki uzmanların, taktik kontrollü bir silah denemesi için iyi bir iş çıkardığını söyledi.

Uzmanlar, silahın yeni geliştirilen kısa mesafeli güdümlü veya seyir füzesi olabileceğini söyledi. Kuzey Kore geçen Kasım ayında uzun menzilli bir top olduğu düşünülen yeni bir silah çıkarmaya çalıştığını duyurdu.

2. zirvede anlaşma yok

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yaptığı görüşmede, “Yaptırımların tamamen kaldırılmasını istediler. Yapma niyetinde değildik. İfadeleri kullandı.” Vietnam’ın başkenti “gerçekten üretkendi” dedi Trump. “Hiçbir şeyi imzalamanın iyi bir fikir olmayacağına karar verdik” ve Eskişehir lideri Kim’in “çok güçlü bir ilişki” kurduğunu, ancak başarabileceğini belirtti. bir anlaşmaya varmamak.

ABD Başkanı Trump, Vietnam’daki ikinci zirveden sonra üçüncü kez bir araya gelmeyeceklerini, Kuzey Kore lideri Kim’in “yeni bir zirve için anlaşma yapmadıklarını” söylediğini bildirdi. “Bu yakında gelmeyebilir, ama çok uzun sürmeyebilir.” değerlendirmede bulundu. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, zirvede yaptırımların yalnızca bir kısmının Kuzey Kore’nin ana nükleer kompleksinin kaldırılmasını istediğini söyledi.

Kuzey Kore füze deneme alanı normal faaliyetlere geri döndü

Birleşmiş Milletler (BM) Üst Düzey Uzmanları Panelinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (UNSC) verdiği 66 sayfalık raporu, Yongbyon nükleer kompleksinin reaktörünün aktif olduğunu ve Kasım uydu kanallarının reaktörlerin su deşarj tesislerinin yakınında kazıldığını ve Yeni bir bina yapıldı. . Ayrıca, BM uzmanlar paneli, ülkedeki uranyum toplama tesislerini ve maden sahalarını izlemeye devam etti.

Associated Press tarafından Mart ayında ele geçirilen raporda, uzmanların “balistik füze faaliyeti alanlarının doğruluğunu” doğruladığını, bildirdiğini ve bildirdiğini “ve Kuzey Kore’nin” montaj, depolama ve siteleri ayrı ayrı test etmek.

Füze Sahası Normale Döndü

” Amerikalı uzmanlar, Kuzey Kore’nin ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-un arasında geçen yıl bir fikir birliğine varıldıktan sonra dağıtılmaya başlanan füze deneme sahasında normal faaliyetlere döndüklerini iddia etti. ABD merkezli “North 38” web sitesi, 6 Mart’ta çekilen uydu görüntülerinin Tongchangi’deki Sohae uydu yayın istasyonunun, inşaat fırlatma rampası ve roket motoru deneme sahasını yeniden inşa etmeye başladıktan sonra “normal çalışma durumuna” döndüğünü gösterdi.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi Müdürü Suh Hoon, Salı günü yaptığı açıklamada, bir grup milletvekiline özel brifing sırasında, Kuzey Kore’nin geçen yıl kapatmayı taahhüt ettiği Tongchang-ri füze fırlatma tesisine yeni yapılar eklediğini söyledi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER