Perşembe, Temmuz 25, 2024

İlk kar düştü. Kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

İlk Kar Düştü

Meteoroloji İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan uyarılar sonrasında Cuma günü kar yağışı olabileceği bilgisi verilmişti. Havanın Perşembe günü soğuması ve derecelerin düşmesi sonucu Cuma gecesi saat 02.20 sularında Kapaklı’da kar yağışı başladı. Bu şekilde 2021 yılının ilk kar yağışı 15 Ocak 2021 tarihinde düşmüş oldu.

Yılın İlk Kar Yağışı

Ayrıca yağan kar çoğu kar meraklısı tarafından video paylaşımları ile sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Paylaşım yapanların arasında Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu’da yer aldı. Hamitoğlu yılın ilk kar yağışını dışarı çıkarak heyecan içerisinde karşıladı.

Ekipler Hemen Müdahale etti

Kapaklı Belediyesine bağlı ekipler ilk kar yağışının başlaması ile birlikte Kapaklı’nın ana harterlerinde tuzlama ve kar temizleme çalışmalarına başladı. Yoğun yağması beklenen kar yağışında ekiplerin 7 gün 24 saat hazır oldukları mesajını verdi.

tuzlama-2-belediye

Yağış Devam Edecek

Cuma günü ara veren yağışlar Cumartesi günü saat 16.00 dan sonra kar yağışı olarak Kapaklı’ya yağmaya devam edecek. Özellikle don ve buzlanma olayının görüleceği Kapaklı’da sürücülerin dikkatli olması gerekiyor. Cumartesi akşam başlayacak yağışın aralıklarla Pazar günü sabahına kadar devam etmesi bekleniyor.

kar yagisi kapakli

Meteoroloji Uyarı Yaptı

Meteoroloji Dairesi Başkanlığının Kapaklı Hava durumu tahminlerine göre Cumartesi günü kar yağışı beklendiği bildirildi. Ayrıca Sıcaklıkların 0 derecenin altına düşmesinden dolayı don ve buzlanma beklendiği bildirildi.Meteoroloji Daire Başkanlığı yaptığı uyarıda

“ Ülkemiz yarın (15.01.2021) ilk saatlerden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerin etkisi altına girecek. Bu sistemlerle birlikte halen batı ve iç bölgelerimizde mevsim normallerinde, doğu bölgelerimizde ise mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının kuzeybatıdan başlayarak ülke genelinde azalarak mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.”

Açıklamasına yer verildi.

Kapaklı hava durumu

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER