Pazartesi, Mart 18, 2024

Tunceli’de Donarak Şehit Olan askerlerimizin görüntüleri ortaya çıktı

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde teröristlere karşın operasyonda negatif hava koşullarından etkilenen 2 askerimiz donarak şehit olduğu anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

ASKERLERİN ŞEHADET NEDENİ HİPOTERMİ

Tunceli’nin Nazımiye İlçesinde düzenlenen operasyonda şehit olan askerlerimizin operasyon esnasında aniden bastıran soğuk ve kar yüzünden kaldırıldıkları hastane de HİPORTERMİ sonucu şehit düştükleri ortaya çıktı.

TUNCELİ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA: 2 ASKERİMİZ ŞEHİT OLMUŞTUR.

Tunceli’nin Nazimiye ilçesi kırsalında, operasyonda soğuk hava ve tipi nedeniyle donma tehlikesi geçirerek bölgeye gönderilen helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 2 askerden biri şehit olmuş diğeri ise tedaviye alınmıştı. Valilikten yapılan yeni açıklamaya kadar tedaviye alınan diğer asker de kurtarılamayarak şehit oldu. Valilikten konuya ilişkin yapılan yeni açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Tunceli İl Jandarma Komutanlığımızca Nazımiye Kırsalında terörist unsurlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda; olumsuz hava koşullarından etkilenen birliklerimizin hava şartlarının kısmen düzelmesine müteakip bölgeden helikopterle ile tahliye edildiği, (2) Jandarma personelimiz hipotermi tanısı ile Tunceli Devlet Hastanesine sevk edildiği ve burada yapılan bütün müdahalelere karşın (1) Jandarma personelimizin şehit olduğu, öteki Jandarma personelimize ise müdahaleye devam edildiği bildirilmişti. Diğer Jandarma personelimize uzun süre müdahaleye devam edilmiş olup maalesef kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, karamsar ailelerine başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağolsun. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz ayla getirilmesine yönelik incelemeler azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir.”

2 askerimizin donarak sehit oldugu bolgeden goruntuler ortaya cikti 5bd42d785f25eŞehit Asım Türkel

HAVALİMANINDA UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Şehit olan uzman çavuşlar Ferruh Dikmen (26) ve Asım Türkel’in (23) cenazaleri, Elazığ’da düzenlenen törenin peşinde memleketleri Mersin’e gönderildi.Gece yarısı Elazığ’a getirilen şehit askerler için havalimanında bugün sabah saatlerinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Elazığ Vali Vekili Mustafa Gül ve askeri yetkililer katıldı. Şehitlerin cenazelerinin merasim alanına getirilmesinin arkasında özgeçmişleri okundu ardındaki dua edildi.

2 askerimizin donarak sehit oldugu bolgeden goruntuler ortaya cikti 5bd42d78aeec4 Şehit Ferruh Dikmen

MERSİN’Lİ ŞEHİDİN ACI HABERİ AİLESİNE ULAŞTI

Tunceli’nin Nazımiye ilçesi Sarıbudak Mahallesi bölgesinde işlem dönüşü negatif hava şartları nedeniyle donarak şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen’in acı haberi Mersin’in Silifke ilçesine ast Yeşilovacık Mahallesi’ndeki ailesine ulaştı. Şehit Bilirkişi Çavuş Dikmen’in 2 sene önce Büşra Dikmen ile evlendiği ve 6 aylık Yağız Efe isimli çocuklarının olduğu öğrenildi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER