Salı, Temmuz 23, 2024

Kar Uyarısı Soğuk hava bu gece giriş yapıyor.

Kar Uyarısı , Soğuk hava bu gece giriş yapıyor.

Kar uyarısı, bu gece giriş yapıyor. Meteoroloji İşlerinden yapılan açıklamada 26.01.2021 – 23.00 ile 27.01.2021 18.00 arasında kar yağışı uyarı yapıldı.

Yapılan açıklamada Kapaklı için Çarşamba günü yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Kar kalınlığının 2-20 cm arasında yerde bir tabaka oluşturabileceği bilgisi verildi.

METEOROLOJİ ALARM VERDİ

İşte Meteoroloji işlerinden yapılan açıklama, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın iç kesimlerinde görülecek olan kar yağışlarının yoğun (20-40 cm) olarak gerçekleşmesi beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ve tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi.

HAVA FORUM KAR AZ YAĞACAK

Ayrıca kar severlerin takip ettiği hava forum sitesi sabah yaptığı açıklamada, “Meteorolojik modeller Trakya’daki kar yağışını halen çözemedi. Amerikan modeli GFS kar yağışının etkili kısmını sınırımızdan sokmuyor, balkanlarda bırakıyor. Avrupa modeli ECMWF ise kar yağışının etkili kısmını sınırdan içeri sokuyor, Trakya’da güzel bir kar yağışına neden olacağını belirtiyor. Henüz Trakya netleşmedi, İstanbul ise tam bir arapsaçına döndü…Meteorolojik tahmin modellerine göre İstanbul’da kar yağma sınırı:26 Ocak Salı gecesinden itibaren 300-350 metrelere (Aydos, Alemdağ, Kayışdağı v.b. İstanbul’un en yüksek kesimleri),27 Ocak Çarşamba sabahından itibaren 150-250 metrelere (Çamlıca, Arnavutköy, Başakşehir, Çatalca, Ümraniye, Esenler v.b. yüksek kesimler),27 Ocak Çarşamba akşamından itibaren 75-150 metrelere (Ataşehir, Beykoz v.b.)28 Ocak Perşembe ilk saatler itibarıyla ise 50-100 metrelere kadar inecek.” ifadeleri yer aldı.

VALİLİK KAR UYARISI YAPTI

Tekirdağ Valiliği kar yağışı uyarısı ile ilgili bir açıklama yaparak vatandaşlar dikkatli olmasını istedi. Valilikten yapılan açıklamada, “AFAD ve Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan uyarılar ile ilgili vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.” denildi.

uyarı-1

kar-uyarısı-2

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER