Pazartesi, Mart 18, 2024

İyi Parti’den Aday Adaylığı Resmi Başvuru Süreci Başladı.

İyi Parti Türkiye genelinde ve Kapaklı’da 31 Mart 2019 yılında yapılacak Mahalli İdareler seçimleri için Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği aday adaylığı başvurularına resmen başladı. Başvurular 1 Aralık 2018’de başlayıp 15 Aralık 2018’de sona erecek. Buna göre İyi Parti’den Aday adayı olmak isteyen, Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayları başvurularını Genel Merkeze. İlçe ve Belde Belediye Başkanlığı ve İl, İlçe Meclis üyeliği aday adaylığı için İlçe Başkanlıklarına müracaat etmeleri gerekecek.

BAŞVURU ÜCRETLERİ BELLİ OLDU.

Öte yandan İyi Parti Belediye Başkanlığı başvuru ücretleri de netleşti. Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmak isteyenler 10000 TL ödeyecekler. Nüfusu 100000 üzeri olan İl/İlçe Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 7500 TL ödenecek. İl/ilçe Belde Başkan aday adaylığı 50 bin 100 bin nüfus arası 5000 TL, İlçe/Belde Başkan aday adaylığı 15 bin 50 bin nüfus arası 3000 tl ödenecektir. İlçe/Belde 15 bin altı nüfus için 2000 TL ücret alınacağı bilgisi verildi.

iyi parti başvuru

KADIN VE GENÇ ADAYLARA İNDİRİM YAPILACAK

İyi Parti Genel Merkezinden yapılan açıklamada özellikle kadın ve 18 – 26 yaş arası genç aday adaylarından %50 indirimli ücret alınacağı açıklandı. Engelli aday adaylarından ise hiçbir ücretin alınmayacağı bilgisi verildi.

KAPAKLI’DA BAŞVURULAR BAŞLADI.

Kapaklı’da bu güne kadar resmi olmamakla beraber Cemalettin Farımaz İyi Parti’den Kapaklı Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını açıklamıştı. Öte yandan İyi Parti’den Kapaklı Belediye Başkanlığına ilerleyen günlerde sürpriz isimlerin başvuru yapması bekleniyor. Yapılan Başvurular Genel Merkez ve İlçe Başkanlıkları tarafından değerlendirilip adayların belirlenmesi bekleniyor.

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER