Perşembe, Nisan 25, 2024

1 Mayıs sokağa çıkma yasağı var mı?

1 Mayıs 2020 Sokağa Çıkma Yasağı var mı? 1 Mayıs Tatil mi?

Kapaklı Haber – 1 Mayıs Sokağa Çıkma Yasağı olacak mı? Bilindiği üzere 23 Nisan’da başlayan ve bu gece 26 Nisan saat 24.00’da sokağa çıkma yasağı sona eriyor. Bununla beraber 1 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı var mı? sorusu soruluyor. Bugünden itibaren gündeme gelen bir iddia ise havaların ısınması ile koronavirüs önlemlerinde gevşeme olacağından 1-2-3 Mayıs tarihlerinde de sokağa çıkma yasağı ilan edileceği yönünde geliyor. Peki 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs’ta sokağa çıkmaya yasağı uygulanacak mı?

KAPAKLI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI MERAK EDİYOR?

Tüm illerde olduğu gibi binlerce işçinin çalıştığı Kapaklı’da en çok sorulan sorulardan biri’de 1 Mayıs’ta Sokağa çıkma yasağı var mı? sorusu oldu. Bu kapsamda kulislerden gelen haberlere göre Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Mayıs tarihi ile 2 ve 3 Mayıs tarihinde de sokağa çıkma yasağı ilan etmesi bekleniyor. Ayrıca 1 Mayıs uçuş yasağı kurallarınında devam edeceği bildiriliyor.

sokağa çıkma yasağı polis

1 Mayıs tatil mi?

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı tüm dünyada resmi tatil olarak ilan edilmiştir. Türkiye bu tatili 1980 darbesinden sonra kaldırmıştı. Ancak 2009 yılından bu yana ülkemizde işçi bayramı kutlanıyor. Bu bayramda resmi kurumlar, okullar, üniversiteler, bankalar, özel sektör, kargo firmaları tatil olarak çalışmıyorlar.

1 MAYIS BAYRAMI NE ZAMAN İLAN EDİLDİ.

İşçi bayramı 1890 yıllara kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. 1 Mayıs İşçi sınıfının yaşanan haksızlıklara ve dünyada yaşanan sınıf ayrımına dikkat çekmek birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. İlk kez 1856 yılında Avusturalya’da yaşayan Demir işçilerinin yaptığı yürüyüş ile başlamıştır. 1886 yılında Amerika’da yaşayan işçilerin çalışma saatlerinin fazla olduğundan dolayı iş bırakmaları ile devam etti. Yine Amerika’da milyonlarca işçinin katılımı ile eylemler düzenlendi. Oluşan bu gösteriler 1 Mayıs başlayarak 4 Mayıs tarihinde yaşanan kanlı Haymarket Olayı‘na neden oldu. Bu günden sonra yaşanan haksızlık ve işçi ölümlerine karşı İşçi Bayramı kutlanmaktadır. Bu sayede kısa sürede birçok ülkede İşçi Bayramı olarak kutlanmaya başlandı.

Ülkemizde 1 Mayıs İşçi Bayramı ilk kez 1923 yılında resmi bayram olarak kutlanmıştır. 2008 yılı Nisan ayında Türkiye’de ‘Emek ve Dayanışma Günü’ olarak ilan edildi. 2009 yılında ise TBMM kabul edilen 5892 sayılı yasa gereği 27 Nisan 2009’da resmi gazete’de yayınlanarak resmi bayram olarak ilan edildi.

Koronavirüs Yoğun Bakım Ünitesi görüntülendi videosunu izlemek istermisiniz?

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER