1. Haberler
  2. Tekirdağ
  3. CHP’li Yontar: Okullarda Hijyen ve Güvenlik Sorunları Ciddi Boyutlara Ulaştı

CHP’li Yontar: Okullarda Hijyen ve Güvenlik Sorunları Ciddi Boyutlara Ulaştı

featured
Okullarda hijyen
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okullarda Hijyen ile Güvenlik sorunları devam ediyor

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nurten Yontar, okullardaki hijyen ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in gündeminin eğitim olması gerektiğini vurguladı. Yontar, bakanın “Bugün gündemimiz basketbol” yanıtını eleştirerek, eğitim konusunun aciliyetine işaret etti.

Yontar, okullarda temizlik ve güvenlik personelinin azaltıldığını, bu durumun veliler ve anneler tarafından kendi çabalarıyla çözülmeye çalışıldığını belirtti. “Okullarımızda hijyen ve güvenlik sorunları ciddi boyutlara ulaştı. Anneler, çocuklarının eğitim gördüğü okullarda temizlik yapıyor,” diyen Yontar, bu sorunların acil olarak ele alınması gerektiğini ifade etti.

Taşımalı eğitime getirilen 30 km mesafe kısıtlamasının kırsal bölgelerde yaşayan çocukların eğitim haklarını kısıtladığını belirten Yontar, bu durumun özellikle tarım ve hayvancılıkla geçinen aileler için olumsuz sonuçlar doğurduğunu söyledi. Yontar, “Gençlerimiz, niteliksiz eğitim sisteminden zarar görüyor. AKP’nin eğitim politikaları, dar gelirli ailelerin çocuklarının nitelikli eğitim imkanlarını ellerinden alıyor,” dedi.

Yontar, devlet yurtlarının yetersizliği nedeniyle ailelerin çocuklarını tarikat yurtlarına göndermek zorunda kaldığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdi. “Devlet, herkesin eğitim hakkından eşit olarak yararlanmasını sağlamalıdır,” diye ekleyen Yontar, “Hedefimiz, anayasal bir hak olan çağdaş, nitelikli ve parasız bir eğitimi okul öncesinden üniversiteye kadar sağlamaktır,” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_k_n
Şaşkın
0
be_endim
Beğendim
CHP’li Yontar: Okullarda Hijyen ve Güvenlik Sorunları Ciddi Boyutlara Ulaştı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası
Bizi Takip Edin