Salı, Temmuz 23, 2024

Su Sorununa Tepki: Yalakta Duş Alan Vatandaş

Vatandaş Su Sorununa Yalakta Duş Alarak Tepki Gösterdi

Metin Emre Yeniay, Saray ilçesine bağlı Küçükyoncalı Mahallesi’nde yaşanan su kesintilerine dikkat çekmek amacıyla ilginç bir protestoda bulundu. Yaz aylarında artan sıcaklıkların su sorununu daha da acil hale getirdiği bu dönemde, Metin Emre Yeniay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hayvanlar için inşa ettiği yalak bölgesine giderek, bu yalakta kıyafetleri giyerek duş aldı.

Yeniay, su kesintilerinin artık dayanılmaz bir noktaya ulaştığını vurgulayarak, mahalle sakinlerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek istediğini belirtti. Yalakta duş almasının nedeni ise kendi evinde bile duş alamadığını ifade ederek, yöneticilerin su kuyularının yetersizliği sorununu göz ardı ettiğini ve gerekli önlemleri almadığını dile getirdi. Aynı zamanda, çiftçilerin tarlalarında çalışırken banyo yapamaması, hayvancıların hayvanlarını susuz bırakmamak için büyük çaba harcaması ve ev kadınlarının su kesintileri nedeniyle günlük işlerini yapamaz hale gelmesine dikkat çekti.

Küçükyoncalı Mahallesi’nden bir diğer mahalle sakini olan Özgen Erkiş ise su sorununun yıllardır devam ettiğini ve artık dayanılmaz bir hal aldığını belirterek, “Afrika’da yaşayanları geçtik” şeklinde konuştu. Mahalle muhtarı İrfan Gündüz de su sorununun çözümü için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) yetkilileriyle görüşmeler yaptığını aktardı. TESKİ yetkilileri, mahalleye inşa edilen 400 tonluk su tankının 1 hafta içinde devreye alınarak su sorununun çözüleceğini ifade ettiler.

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER