Salı, Temmuz 23, 2024

Tekirdağ’da Ekmeğe zam kesinleşti. Ekmeğe zam geliyor.

Ekmeğe zam haberleri doğru çıktı. Özellikle son zamanlarda fırıncıların çok fazla şikayetçi olduğu üretim maliyetlerinin artması konusuydu. Uzun süredir ekmeğe zam yapılmasını isteyen fırıncılar 2021 yılı itibariyle bu isteklerine ulaştılar.

Ekmeğe zam yapıldı.

Bu fiyatlara göre fırın ve marketlerde satılan 220 gram ekmeğin fiyatı 2 lira oldu. Bu artış ile ekmeğin fiyatı %34 lük bir artışa uğramış olacak.

Eleştirilere Yanıt Verdi

Öte yandan konuyla ilgili sosyal medya hesabından gelen eleştirilerle ilgili bir açıklama yapan Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sami Kayın; “Arkadaşlar kimsenin ekmek fiyatı için tartışmasına Gerek yok..
Esnaf sanatkarlar birligi olarak Tekirdağ ili genelinde 220 gram Ekmege 2 tl fiyat onaylanmistir tum esnafimiza hayirli olsun…”
şeklinde konuştu.

Ayrıca bu güne kadar bilindiği gibi ekmek gramajları 210 gram üzerinden satılmaktaydı. Bu son fiyat artışı ile ekmek gramajı 10 gr arttırıldı. Böylece geçen yıl şubat ayında 1,25 TL den 1,5 TL ye çıkartılan ekmek fiyatı artık Tekirdağ ve 11 ilçesinde 2 TL den satışa sunulmasına karar verildi. Bu şekilde ekmeğe zam uygulaması başladı.

Ekmek Maliyetleri Nelerdir?

Özellikle ekmek fiyatlarını en çok etkileyen faktör un fiyatlarıdır. Buna maya, Poşet, Lojistik, Kira, personel gibi maliyetlerde eklendiği zaman fırıncıların tepkileri bu fiyatlara göre ekmeğin fiyatının artmasıydı. Nitekim 2020 yılında un fiyatlarına %40’ın üzerinden bir zam uygulandı.

SourceTekirdağ
Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER