Pazartesi, Mart 25, 2024

Meteoroloji’den Kar yağışı Uyarısı

Meteoroloji’den Kar yağışı Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için Salı günü başlayacak ve bütün hafta boyu sürecek şiddetli kar yağışı uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada İstanbul, Kırktlareli, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli Sakarya ve Yalova’da Perşembe günü kar yağışı beklendiği ifade edildi.

Şiddetli Kar Geliyor

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, 26 Şubat 2018 Salı günü Marmara Bölgesi’nde Orta Akdeniz’den gelen yağışlı sistem etkisini gösterecek. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’da kar yağışı ve karla girift yağmur görülmesi bekleniyor.

Salı Akşamı Başlayacak

Salı akşam saatlerinden sonra bu yağış dalgası azalırken Çarşamba gününden itibaren tekrar Orta Akdeniz kökenli daha şiddetli bir kar yağışı sistemi bölgede etkin olması bekleniyor. Aynı gün Balkanlar üzerinde etkin olan şiddetli soğukların Trakya’dan başlayarak Marmara Bölgesinde etkin olacağı varsayım ediliyor.

Trakya Etkilenecek

Bu sistemin saatte 60 ila 80 kilometre aralarında değişen poyraza niçin olması bekleniyor. Çarşamba günü Edirne, Kırklareli ve Trakya’da yoğun kar görülmesi beklenirken, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da adaleli yağmur yağışları bekleniyor. Yapılan açıklamada, Çarşamba gününden itibaren Trakya’da ani sıcaklık düşüşünün başlayacağı açıklama edilirken, Perşembe günü ise sıcaklığın bölge genelinde 8 ila 10 derece düşerek mevsim normallerinin altına inmesinin beklendiği belirtildi.

Soğuk Hava Dalgası

Açıklamada, soğuk ve yağışlı sistemin Perşembe günü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da kar yağışlarına neden olduktan sonradan Cuma gününden itibaren bölgeyi terk etmesi ve bölgenin bitmiş ısınmasının beklendiği ifade edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için hafta baştan başa, şiddetli yağışlar nedeni ile vatandaşların su baskınlarına aleyhinde titiz olması uyarısında bulundu.

Yapılan açıklamada soğukların aniden düşmesi nedeni ile Perşembe günü buzlanma ve don olaylarının görülebileceği belirtilirken şiddetli poyrazlar sonucu oluşabilecek çatı uçmaları, ağaç ve gönder devrilmeleri gibi vakalar için titiz olunması gerektiği ifade edildi.

Kapaklı yoğun yağış uyarısı haberini okudun mu?

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER