Pazartesi, Mart 25, 2024

Koronavirüs Karantinası Biten Öğrenciler Evlerine Gönderildi.

Koronavirüs Karantinası Biten Öğrenciler Evlerine Gönderildi.

Koronavirüs Karantinası uygulanmaya devam ediyor. Çin’in wuhan şehrinden ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan özellikle Avrupa’da yıkım yapan koronavirüs kapsamında ülkemizde bir dizi önlem aldı. Koronavirüsün ülkemizdeki yayılımını önlemek amacıyla Yurtdışında eğitim sebebiyle bulunan 176 öğrenci geçtiğimiz günlerde ülkemize gelmiş karantina altına alınmıştı.

Bu kapsamda Çorlu’da bulunan Kredi Yurtlar Kurumuna ait (KYK) Yurduna yerleşen öğrencilerin 14 günlük karantina süreleri doldu.

Koronavirüs yayılmasının önüne geçmek için 22 Mart ve 23 Mart tarihlerinde 14 günlük karantina uygulanan Ukrayna’dan gelen 101 öğrenci ile Kazakistan’dan gelen 75 öğrencinin son sağlık kontrolleri ve koronavirüs testleri yapılarak test sonucu negatif sonuçlanan öğrenciler tahliye edildi.

Öğrenciler özel bir firmaya ait otobüslere bindirilerek ikamet adreslerine yönlendirildi. Bu Kapsamda geçtiğimiz günlerde Çorlu Yurdun da kalan umreden dönen vatandaşlarda karantina altına alınmış ve karantina sürelerinin sonunda tahliye edilmişlerdi.

 

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER