1. Haberler
  2. Bölge
  3. Dereye asit salan firmaya ceza yağdı

Dereye asit salan firmaya ceza yağdı

featured
dereye asit salan
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malkara ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren M.A. fabrikası, dereye asitli su bırakıldığı iddiasıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından denetime tabi tutuldu. Yapılan inceleme sonucunda, çevreye zarar verdiği gerekçesiyle fabrika hakkında cezai işlem uygulandı.

“DIŞARIYA SU AKIŞI BELİRLENDİ”

Fabrika Müdürü Ö.H.A., denetimlerle ilgili bir açıklama yaparak, “Alüminyum sülfat üretimi gerçekleştiriyoruz ve bu süreçte su arıtma sistemlerini kullanıyoruz. Çevreye asitli su salındığı iddiaları üzerine Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü fabrikamızı denetledi. Denetim sonucunda, temizlik işlemlerinde kullanılan suyun dışarıya sızdığı tespit edildi ve bu nedenle ceza kesildi. Biz de bu sorunu çözmek için kapalı devre bir sistem kurarak, kullanılan suyu arıtıp yeniden kullanımına başladık” dedi.

DENETİMLER SÜRECEK

Fabrika yetkilileri, cezayı ödediklerini, gerekli önlemleri aldıklarını ve su arıtma sistemini kapalı devreye geçirdiklerini belirtti. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ise çevre denetimlerinin devam edeceğini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_k_n
Şaşkın
0
be_endim
Beğendim
Dereye asit salan firmaya ceza yağdı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bizi Takip Edin