1. Haberler
  2. Bölge
  3. Çocuk Cinayetleri ve Çocuk İstismarını Protesto ettiler

Çocuk Cinayetleri ve Çocuk İstismarını Protesto ettiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekirdağ’da Çocuk İstismarı ve Cinayet Protestosu

Tekirdağ’da Hasan Ali Yücel Meydanı’nda bir araya gelen bir grup, son dönemde yaşanan çocuk istismarı ve cinayet vakalarına karşı tepkilerini dile getirdi. Malkara’da 2 yaşındaki bir bebeğin cinsel istismara uğraması ve Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesi, grup tarafından protesto edildi. Ellerinde pankartlar taşıyan katılımcılar, bu tür suçlara karşı sloganlar atarak dikkat çekti.

Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Berrin Başol, yaptığı basın açıklamasında, her iki olayın toplum üzerinde derin bir yara açtığını belirtti. Başol, “Çocuklarımız, toplumun en savunmasız ve en değerli bireyleridir. Onlara karşı işlenen bu vahşi saldırılar, hem bireyler hem de toplumun ahlaki ve vicdani çöküşünü gözler önüne sermektedir. Bu insanlık dışı suçlara karşı sesimizi yükseltmek zorundayız” dedi.

Başol, çocuk istismarı ve cinayetlerine karşı toplumun sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayarak, bu suçlarla mücadelede daha etkili adımlar atılması gerektiğini ifade etti. “Her gün bir çocuk ya da kadın şiddete maruz kalıyor. Bizler, bu suçlara karşı daha caydırıcı yasal düzenlemelerin yanı sıra, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının da hızla devreye girmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_k_n
Şaşkın
0
be_endim
Beğendim
Çocuk Cinayetleri ve Çocuk İstismarını Protesto ettiler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bizi Takip Edin