1. Haberler
  2. Tekirdağ
  3. Bakan Uraloğlu: Kapaklı Trafiği Nefes Alacak

Bakan Uraloğlu: Kapaklı Trafiği Nefes Alacak

featured
bakan uraloğlu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapaklı Yıldızkent Köprülü Kavşağı’nın açılışı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış törenine, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Mecit Çoğal’ın yanI sıra STK’lar kurum müdürleri, partili ve vatandaş katıldı.

Törende konuşan Bakan Uraloğlu, köprülü kavşağın bölgedeki ulaşımın rahatlatılmasında önemli bir adım olduğunu belirterek, projenin bölgeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Yıldızkent Köprülü Kavşağı, özellikle Kapaklı ve çevresindeki trafik akışını hızlandırarak güvenli ve konforlu ulaşım sağlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, düzenlenen toplu açılış törenine katılarak Kapaklı Köprülü Kavşağı, Hayrabolu Çevre Yolu ve Barbaros Limanı Bağlantı Yolları’nın açılışını gerçekleştirdi. Törende yaptığı konuşmada Bakan Uraloğlu, Tekirdağ’ın ulaştırma ve altyapı projelerinde önemli bir konumda olduğuna dikkat çekti.

HIZLI TREN PROJESİ TAMAMLANIYOR

Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi’nin önemine değinerek, projenin 44 kilometrelik kısmının Tekirdağ’dan geçtiğini ve bu projenin Tekirdağ’ı İpek Demiryolu’nun kilit merkezlerinden biri haline getireceğini belirtti. Ayrıca, Halkalı-Kapıkule hattının hizmete girmesiyle yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1,5 saate düşeceğini ve yük taşımacılığının hızlanacağını ifade etti.

TEKİRDAĞ’DA ULAŞIM DEVRİMİ

Tekirdağ’ın stratejik konumuna vurgu yapan Uraloğlu, Trakya Bölgesi’nin kara, deniz ve demiryolu ağlarıyla Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan bir köprü görevi üstlendiğini söyledi. Uraloğlu, son 22 yılda Tekirdağ’ın ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 76 milyar liralık yatırım yapıldığını, bu yatırımlar sayesinde bölgedeki bölünmüş yol uzunluğunun 409 kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunun ise 586 kilometreye ulaştığını aktardı.

YILLIK 282,7 MİLYON LİRALIK TASARRUF

Açılışı yapılan projelerin detaylarına da değinen Uraloğlu, Kapaklı Köprülü Kavşağı’nın, Saray-Çerkezköy Devlet Yolu üzerindeki trafik yoğunluğunu büyük ölçüde azaltacağını ve yıllık toplam 282,7 milyon liralık tasarruf sağlayacağını belirtti. Ayrıca, Hayrabolu Çevre Yolu’nun bölgedeki tarım ve hayvancılık faaliyetleri için önemli bir altyapı yatırımı olduğunu, transit trafiğin ilçe dışına alınarak şehir içi trafiğinin rahatlatıldığını kaydetti.

Barbaros Limanı Bağlantı Yolu’nun da açıldığını belirten Uraloğlu, bu yolun Türkiye’nin en büyük transit limanı olan Asyaport Limanı ile Tekirdağ-Malkara Devlet Yolu arasındaki ulaşımı hızlandıracağını ve yıllık 35,2 milyon liralık tasarruf sağlayacağını açıkladı.

Son olarak, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün devamındaki Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi kapsamında Güney Kore ile temaslarda bulunduklarını ve yakın zamanda otoyol inşaatına başlamayı planladıklarını belirten Uraloğlu, Tekirdağ’ın demiryolu ağına yapılan yatırımların bölgeye ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_k_n
Şaşkın
1
be_endim
Beğendim
Bakan Uraloğlu: Kapaklı Trafiği Nefes Alacak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Site Haritası
Bizi Takip Edin