Salı, Temmuz 23, 2024

Atatürk Anıtına Baltayla Çirkin Saldırı

BALTAYLA ATATÜRK ANITINA PROVAKATİF SALDIRI

Çorlu’da gerçekleşen olayda üzerinde kara çarşaf bulunan bir kadın Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk heykeline elindeki baltayla saldırdı. Elindeki Balta ile defalarca Çorlu Omurtak caddesinde bulunan Atatürk anıtına vuran şahsa çevredekiler tarafından tepki gösterildi. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında baltayı çarşafına saklayan saldırgan olayların ardından hızla uzaklaştı.

baltalı saldırgan
baltalı saldırgan

AN BE AN KAMERALARA YANSIDI.

Saldırı esnasında olay yerinde bulunan vatandaşlar saldırıyı cep telefonu kameraları ile an be an görüntüledi. Saldırı esnasında olayı gören vatandaşlar kadına sert tepki gösterdi. Saldırı sonrasında Atatürk anıtının sağ ayak kısmında hafif hasar oluştu. Saldırgan Kadının heykele bir not bir bıraktığı notta “Allah Emrinde Galiptir. Yusuf Suresi 21.ayet” yazdığı öğrenildi. Olayı gören vatandaşlar tarafından Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Polis kadının bıraktığı botu olay yerinden aldı.

KAYMAKAMLIKTAN VE SİYASİLERDEN TEPKİ

Çorlu Kaymakamlığı olayla ilgili bir açıklama yaparken “Bizlerin hiç tasvip etmediğimiz bir olay. Emniyet mensubu arkadaşlarımız hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyorlar. En kısa sürede olayı gerçekleştiren zanlı yakalanarak adalete teslim edilecektir.” denildi.

AYGÜN “ŞİDDETLE KINIYORUZ.”

Olay yerine giden CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde ve bugün Tekirdağ’ın Kurtuluş gününde böyle bir saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kabul etmiyoruz. Ve diyoruz ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda ben ve tüm arkadaşlarım saygı ile eğiliyoruz. Hepimizin vergileri ile oturan diyanet işleri başkanı gidiyor. Atatürk’e hakaret eden Fesli Mısırlıoğlunu ziyaret ediyor. Az önce Valimizle görüştüm bu saldırıyı yapan hanımefendi diyorum saygımdan yakalanmıştır. Kanımızın son damlasına kadar değerlerimizi korumaya ant içtik” dedi.

İYİ PARTİDEN TEPKİ

Öte yandan İyi Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya’da saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı. Alkaya Açıklamasında. “Bu mesnetsiz ve provakatif saldırıyı şiddetle kınıyorum. Herkes bilsin ki Atatürk ve değerlerini baltalatmayacağız.” dedi.

SALDIRGAN YAKALANDI.

Tekirdağ Valiliğinden alınan bilgilere göre saldırgan gözaltına alındı. Emniyet güçlerinin yoğun aramaları sonucu suç aleti ile yakalanan zanlının Emniyetteki sorgusu sürüyor. Saldırganın bu saldırıyı neden gerçekleştirdiği yapılacak sorgunun ardından netlik kazanacak. Gözaltına alınan saldırganın sorgusunun ardından nöbetçi savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER