Pazartesi, Mart 25, 2024

Altın Günü Değil, Kitap Günü Oldu

Altın günü değil, kitap günü oldu
Tekirdağlı kadınlar altın günü yerine kitap okuma günü yaptı

TEKİRDAĞ – Tekirdağ’da bir grup kadın evde altın, kısır günleri yapmak yerine bir araya gelip ‘Kitap Günleri’ düzenliyor.
Türkiye’de kültür haline gelen ‘Atın günleri’ Tekirdağ’da bir grup kadın tarafından, altından daha değerli bir şeyin olduğunu belirtmek amacıyla ‘Kitap Günlerine’ dönüştürüldü. Tekirdağlı kadınların toplantıları her ne kadar kısır veya altın günlerine benzer olsa da, masalarında yemekten ziyade, kitaplar, şiirler ve hikayeler yer alıyor.
Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi’nde bir araya gelen kadınların kütüphaneye ve kitaplara dair ilgisinden memnun olduğunu ifade eden Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hamide Çakır, “Göreve geldiğimden bu yana kütüphaneye gelen okuyucularımızdan benim hep böyle bir talebim vardı. Gelen ziyaretçilerimize, ‘Komşularınız ile evlerinizde, altın günleri, kurabiye günleri yapıyorsunuz. Buyurun gelin kütüphanede bu günleri yapalım. Kütüphanede kitap okuma günleri yapalım’ diyordum. Bu sözlerimi Tekirdağlı yazarlarımızdan Namigar Başbuğoğlu duymuş ve ‘Bizim böyle bir etkinliğimiz ve kitap okuma günümüz var, kütüphanede buluşabilir miyiz?’ diye sordu bana. Ben de ‘Tabi ki, kütüphaneler sadece ders çalışılan yerler değil. Kütüphaneler kitap okuma yerleridir. Başımızın üstünde yeriniz var’ dedim. Bu sebeple bugün burada bu toplantı gerçekleşti. Bu toplantıların devamının gelmesini umut ediyorum ve kitap okuma alışkanlığının evlerde çocuklara torunlara örnek olmasını istiyorum” dedi.
“Yeni kitaplar edinmek ve paylaşmak için buradayız”
Projenin hayata geçirilmesinde öncülük eden Kaniye Maden Yavuz, uzun yıllar kitap arkadaşlığı ve kitap guruplarının içerisinde yer aldığını belirterek, Tekirdağ’daki kadınlarla beraber kurulan kitap okuma gurubunun amacının da, herkesin yeni kitaplar edinmesi, o kitapların paylaşılması böylece daha fazla kitap okuma imkanının oluşması ve okunan kitaplar hakkında değerlendirme yapabilme, tartışabilme ortamının oluşması olarak anlattı. Yavuz toplantıların isminin mecburi olarak ‘Gün’ olarak anıldığını ve toplantılarda cüzi bir miktar para toplandığını belirterek bu amaçla hem yeni kitaplar alındığını ve toplantıların devamlılığının sağlandığını belirtti.
“İş annelerden başlamalı”
Haftalık buluşmanın gün sahipliğini yapan Namigar Başbuoğlu, “Bugün burada ‘Kitap Günü’ adıyla aslında kadınların ‘Altın Günü’, ‘Para Günü’ gibi isimlerle yaptıkları toplantılara benzer bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Biz de ‘Kitap Günü’ olarak bu toplantıları yapmayı düşündük. Altın günlerinde olduğu gibi kura çekimi yapılıyor ve kimin ismi çıkarsa cüzi bir miktar para toplanarak, toplanan para ile kitap satın alınıyor. Bu sayede kütüphanemizi ve kendi kültürümüzü zenginleştirmiş oluyoruz. Biz anneler olarak buradayız. Her birimiz anneyiz, anne anneyiz, yetişkin anneleriz. Anneler toplumun temelidir. Bir canlıyı dünyaya getiren varlıktır. O canlının bütün bir hayatı boyunca kültürünü de geliştiren varlıktır. Öyleyse iş annelerden yani bizden başlamalı diye düşünerek bu toplantıları düzenledik” diye konuştu.

sizlere kapaklihaber.net farkıyla sunulmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER