Pazartesi, Mart 18, 2024

Ak Parti’den Erbay Caddesi tepkisi! “Vatandaş cezalandırılıyor”

Ak Parti’den Erbay Caddesi tepkisi “Vatandaş cezalandırılıyor”

Erbay Caddesi çamur deryasına döndü. Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik ve partililer Erbay Caddesinin aylardır bitirilemeyen alt ve üst yapı çalışmalarına tepki gösterdi.

Geçtiğimiz gün Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik ve partililer Erbay Caddesine giderek ensafın şikayetlerini dinlendi. Erbay Caddesinin bitirilemeyen alt ve üst yapı çalışmaları hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a eleştirilerde bulundu. Biyik açıklamalarında

BU ÇAĞDA NASIL BİTİRİLEMİYOR

“Tabiki buranın bir hikayesi var. Bu hikaye eylül ayında başlıyor. Bu cadde 800 m2 lik bir cadde, 2021 yılında yaşıyoruz. İnşaat teknolojilerinin bu kadar geliştiği bir dönemde, yaklaşık 800 m2 lik bir caddenin halen yapılamamış olması anlaşılabilir birşey değildir. Bu konuyu Büyükşehir Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımız defalarca kere gündeme getirdiler.

800 M2 BİR CADDE VATANDAŞ MAĞDUR

Burada yaşanan mağduriyetin ve vatandaşların yaşadığı bu zorlukları defalarca dile getirdik. Biz bu görüşmeler ile hem Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak hem TESKİ Genel müdürü İbrahim İçöz buraya gelerek mağduriyetleri gördü. Ancak yerinde görmek yetmiyor bu sorunu çözmek gerekiyor. Gördüğünüz gibi buradaki mesele ne yazık ki çözülmüyor. Milyarca bütçeyi yöneten bir Büyükşehir Belediyesi burada 800 m2 lik bir caddeyi yapamıyorsa bunun izahı olamaz. Bu durumu biz vatandaşlarımıza anlatamıyoruz.

SORUN TREDAŞ’A BAĞLANDI

Artık bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Dün tekrar buraya geldiler ancak sorunu Tredaş’a bağladılar. Tredaş yetkilileri ile konuyu görüştüm. Aldığım cevap bu gibi projelerin akome tarafından dizayn edildiği yönünde oldu. Tredaş’ın burada yapılan bakımdan öncesinde haberleri olmadığını söylediler. Hava koşullarından dolayı Tredaş’ın nisan ayından önce bir çalışma yapmasının mümkün olmadığı söylendi.

VATANDAŞ CEZALANDIRILIYOR

Kaldı ki henüz bu işin ihalesi dahi yapılmamış. O zaman şu mu olacak Erbay Caddesi Tredaş’ın nisan ayında yapacağı çalışmaya kadar bu şekilde mi kalacak. Bu mağduriyet giderilmeyecek mi? Teski kendi üzerinde ki sorumluluğu Tredaş’a mı atacak? bu soruların cevabını biz Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a soruyoruz?

Bir konu daha var Tredaş çalışmalarını cadde üzerinden değil kaldırım üzerinden yapacak. Bu konuda caddenin yeniden düzenlenmesinin tredaşın yapacağı iş ile bağlanması yanlış. Tredaş bu düzenlemeyi yapana kadar bu cadde düzenlenemez mi? Yoksa burası Ak Parti Belediyesi olduğu için yüzde 54 ile gelen bir belediye Ak Parti Belediyesi ve Kapaklı halkı cezalandırılıyor mu? Bu ceza konusunda elimizde veriler var.

HİZMET YAPMAMIZ ENGELLENİYOR

Daha önce açıklanan genel yatırım bütçesinden Kapaklı’ya ayrılması gereken paydan pay alamamıştır. Bunu zaten veriler ile beraber daha önce ifade etmiştik. Daha önce yapılması planlanan kapalı otopark ve meydan projesinin şu anda gündemde olmadığını gördük. Yine engelli kardeşlerimize verilen söz gereği engelli sarayının henüz yapılmadığını görüyoruz. Yanlızca Büyükşehir Belediye değil Kapaklı Belediyesinin yapmak istediği Millet Bahçesinin yine Büyükşehirde yaşanan bir yıllık gecikme ile aksatıldığı görülüyor.

Bunların artık Kapaklı halkını cezalandırmak için yapıldığını düşünüyoruz. Biz bu durumdan çok rahatsız durumdayız Kapaklı halkı bunu bilsin. Bize gösterilen bu engellemelere karşı kamu yatırımlarımız ile bunları kapatacağız. Ben Kadir Albayrak’a şunu söylemek istiyorum. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz kendisinden. Erbay caddesine her defasında geliyoruz. İyi niyetimizle çalışılıyor diyoruz ama görüyoruz ki burada ciddi anlamda bir problem var. Burada birçok söylenti var. Gerekli ekipman çalıştırılmadığı gibi bu sorunun acilen çözülmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER