Çarşamba, Temmuz 24, 2024

Toplu ulaşım kontrollü olarak devam edecek.

Toplu ulaşım kontrollü olarak devam edecek – Koronavirüs önlemleri kapsamında Tekirdağ Valiliği bünyesinde oluşturulan İl Pandemi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplu taşımaya ilişkin ek kararlar aldı. Alınan Ek Yeni Kararları Tekirdağ Valiliği Resmi internet sitesi üzerinden duyurdu.

Alınan ek kararlara göre daha önce kısıtlanan toplu taşıma hizmetleri ilçeler içerisinde hizmet veren toplu taşıma araçları için 06:00 20:00 arasında, ilçeden ilçeye hizmet veren toplu taşıma araçları 06.00 09.00 ve 17.00 19.00 saatleri arasında arası yolcu taşımalarına devam edeceği duyuruldu. Bu uygulama ile özellikle çalışan vatandaşların iş yerlerinden evlerine, evlerinden iş yerlerine ulaşımı hedeflenmektedir.

ÇALIŞANLAR BELLİ SAAT ARALIKLARINDA TOPLU TAŞIMA HİZMET VERİLECEK

İl Pandemi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı ek kararlar doğrultusunda;

Tekirdağ il genelinde (ilçelerimizde)  03 Nisan 2020 Cuma günü saat 24.00’den itibaren 15 gün süre ile şehir içi hareketliliğinin en aza indirilmesi için gereken ilave tedbirler  alınmıştır. Doktor raporu ile tedavi amaçlı seyahat etmek zorunda olanlar, 1. derecede yakını vefat edenler, 1. derecede ağır hastası olanlar, üretim  yapan iş yerlerinde 20-65 yaş arası çalışanlar, tarımsal amaçlı üretim, ticaret ve faaliyet yapanlar hariç olmak üzere toplu taşıma araçlarında:

– Mahallelerden (eski belde ve köyler) ilçe merkezlerine,

– Mahalleler arası (eski belde ve köyler) ,

– İlçeler arası,

– İlçeden komşu il/ilçesi arası,

– İl merkezinden ilçelere,

Yapılacak olan toplu ulaşım pazar alışverişinin olduğu günler haricinde  15 gün süreyle durdurulmuştur.

a. Özel Araçlar; Ruhsatlarında kayıtlı kapasitesi kadar yolcu taşıyacaklar, şoför ve yolcularının maske takması zorunlu olacaktır.

b. Ticari Amaçla Yolcu Taşıyan (Binek-Hafif Ticari Araç vb.) Araçlar; Ruhsatlarında kayıtlı yolcu kapasitesinin yarısı kadar yolcu taşıyacaklar, şoför ve yolcuların maske takması zorunlu olacaktır.

            c. Toplu Yolcu Taşıma Araçları (Minibüs-Otobüs); Ruhsatlarına kayıtlı koltuk kapasitesinin yarısı kadar yolcu taşıyacaklar, çalışanların ve yolcuların maske takması zorunlu olacaktır.

d. İlçe içerisinde faaliyet gösteren toplu yolcu taşıma araçları 06:00 ile 21:00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

e. İlçeler arası belediye toplu taşıma araçları sabah 06:00-09:00, akşam 17:00-19:00 saatleri arasında sadece çalışanlar için sefer yapacaklardır. Bu durum Emniyet ve Jandarma birimlerince kontrol edilecektir.

f. Kırsal mahallelerden (eski belde ve köyler) ilçe merkezlerine çalışan toplu taşıma araçları sadece “Pazar” alışverişinin olduğu haftada bir gün 08:00-14:00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

İlçe merkezinde birden fazla günde pazar kurulması halinde hangi kırsal mahallelerin hangi “pazarlar” için İlçe merkezine gelebilecekleri hususu İlçe Kaymakamları tarafından belirlenecektir.

Kırsal mahallelerden “pazar” amacıyla İlçe merkezlerine gelip giden araçlar yol üzeri kırsal mahallelerden yolcu alma ve indirme işlemi yapmayacaktır.

g. Acil Sağlık ihtiyacı olan, cenazesi olan vb. istisnalar hariç, bu toplu taşıma araçlarına 20 yaş altı ve 65 yaş ve üzeri yolcu kabul edilmeyecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER