Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İyi Parti Kapaklı İlçe Teşkilatından Direnen Adkotürk işçilerine destek ziyareti

İyi Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve Yönetim Kurulu üyeleri Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Indomie AdkoTurk fabrikasında grev yapan işçileri ziyaret etti.

Çerkezköy’de bulunan sebze, tavuk köri çeşnili hazır makarna üreticisi olan Indomie Adkotürk fabrikasında TekGıda-İş sendikasıyla örgütlenen işçiler, Yetkilerini almalarına rağmen karşılıklı sözleşmelerin imzalanmaması sonrasında 23 Ağustos itibariyle greve çıktılar.

İyi Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin greve çıkan işçiler ile fabrika önünde kurdukları grev çadırında bir araya geldi. İşçilerin sıkıntılarını dinleyen Yusuf Çetin’i Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu ve grevdeki işçiler karşıladı.

21 ARKADAŞIMIZ İŞTEN ATILDI.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu; “Biz burada örgütlenme çalışmalarımıza dört yıl önce başladık. 4 yıldır burada bir hukuk mücadelesi verdik. Neticesinde yargı ve bakanlık kararlarıyla toplu iş sözleşmesi belgemizi aldık. Ama bu şirket, yargı kararlarını, bakanlık kararlarını tanımıyor. Bu fabrika, sendikalı oldukları için 40 işçi arkadaşımızı Kod-29’dan işten attı. Bizlerin iyi niyetli olarak çağırdığımız toplu iş sözleşmesi masasına oturmadı. Grevimizi başlattığım 23 Ağustos’ta işçileri gece yarısı fabrikaya zorla getirerek grev kırıcılığı yaptı. Bu fabrika sendikaya karşı, işçilere karşı her türlü hukuksuzluğu yapmaktadır. Bu hukuksuzlukları Meclis’te de dile getirmenizi rica ediyoruz. İşçi kardeşlerim ve Tekgıda-İş Sendikamız adına grevimize verdiğiniz destek için teşekkür ederiz.” Şeklinde konuştu.

EMEKÇİNİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Yusuf Çetin, “Çerkezkoy OSB’de Indomie AdkoTurk fabrikasında haklı mücadelesi için haklarını talep eden emeğinin ve alın terinin hesabını soran ve greve çıkan emekçi kardeşlerimiz IYI Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı olarak desteğimiz devam edecek. Ayrıca ziyaretimiz sonrasında İlçe Binamıza gelerek bizlere iade-i ziyaret eden Nesrin Öztürk Sevcan Dervişoğlu Hilal Haslikilic ve Salih Karacaoğlu’na teşekkür ederiz. İYİ Parti olarak her zaman emekçinin yanında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER