Çarşamba, Temmuz 24, 2024

Diyabet Kontrolü Optimed’te anlatıldı.

Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi 14 Kasım Dünya Diyabet günü münasebetiyle hastalarına özel “Diyabetimi nasıl kontrol altına alırım?” eğitimi düzenledi. Eğitimde Optimed eğitim ekibi diyabet hastalarına yiyebilecekleri yemeklerden oluşan zengin menü hazırladı.

BAŞHEKİM DR. RECEP ÇALIŞKAN’DA KATILDI.

Eğitim Özel Optimed Hasatanesi Başhekimi Recep Çalışkan’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Ardından eğitim konularına geçildi. Diyabetin belirtileri tanı ve tedavi süreçleri detaylı şekilde İç Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Ömer Yapıcı tarafından anlatıldı. Sonrasında Diyabetli hastaların yiyebilecekleri yemekler konulu ve keyifli yemek tariflerini, Beslenme ve Diyetetik Dyt. Tuğçe Emiroğlu anlattı. Özellikle eğitimin Yemek tarifleri bölümü büyük ilgi gördü. 

OP. DR. İSA KAMAN’DAN DİYABETİK CERRAHİ YÖNTEMİ

Eğitimi Op. Dr. İsa Kaman’ın diyabetini ilaç, insülin ya da diyetle çözemeyen hastaların bu sorunu “Diyabetik Cerrahi” yöntemle nasıl çözecekleri hakkında bilgi verilmesiyle devam etti. Ayrıca Kaman Diyabetik Cerrahi Yönteminin süreçlerini, risklerini ve nasıl gerçekleştirildiğini hastalara anlattı.

SORU CEVAP BÖLÜMÜNE GEÇİLDİ. OPTİMED’TEN KATILIMCILARA  TEŞEKKÜR.

Eğitime katılan hastalar Uzman Doktorlara Diyabet ile ilgili akıllarına takılan tüm soruları tek tek sordular. Karşılıklı olarak soru cevap şeklinde geçen bölümün ardından katılımcılar eğitimden dolayı Optimed Hastanesine teşekkür ettiler. Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi eğitime katılan katılımcılara sosyal medya hesabı üzerinden şu mesajı yayınladı. “Etkinlik sonunda uzmanlarımıza, hastanemize teşekkürlerini ileten katılımcılarımıza biz de buradan davetimize katıldıkları için teşekkür ederiz. Ayrıca bizi yalnız bırakmayan Çerkezköy Kent Konseyi kadınları ile de “Kahve Günü” etkinliğini böyle faydalı bir toplantı içine dahil ederek gerçekleştirdik.” denildi.

DİYABET NEDİR

Halk arasında “ŞEKER HASTALIĞI” ismiyle bilinmektedir. Şeker hastalığı dünya çağında 422 milyon insanı doğrudan etkilemektedir. Diyabet Kan şekerinizin çok yüksek olduğu durumlarda ortaya çıkan bir hastalıktır. Kan şekerimiz vücudumuzun enerji kaynağı olsa da diyabet hastalığı kan şekerinden kaynaklanmaktadır. Vücudumuzun ürettiği  insülin hormonu aldığımız glizkosun besinlerden hücrelere enerji aktarımını sağlar. Vücudunuz yeterli miktarda insülin üretmezse bu durum glikozun hücrelere yeterli olarak ulaşmamasını ve şeker hastalığına yakalanmamıza neden olur.

ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİLERİ

En sık görülen diyabete bağlı hastalık belirtilerini sayarsak Artan susuzluk ve suç içme isteği, sık idrara çıkma, Artan açlık hissi, Borgunluk, Bulanık görme, Ayaklarda veya ellerde uyuşma veya karıncalanma, İyileşmeyen yaralar, sinir hasarı, hemen sinirlenme, Açıklanamayan kilo kaybı şeklindedir. Diyabet Kontrolü yani kan şekeri kontrolünü sık sık yaptırmalıyız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER