Pazar, Nisan 14, 2024

Ptt İşsizlik Maaşı nasıl yatacak? Son Dakika duyurusu yaptı.

Ptt İşsizlik Maaşı nasıl yatacak? Ptt işsizlik maaşı nereden alınacak? Son Dakika duyurusu yaptı.

Kapaklı Haber – Ptt İşsizlik Maaşı nasıl yatacak? Son Dakika duyurusu yaptı. Bilindiği üzere işsizlik maaşı sigortalı çalışanların çalıştıkları süre içerisinde maaşlarından kesilir. İşsiz kalmaları durumunda ise kriterlere uyanlara ödenen bir maaştır. Bu maaşı almaya hak kazanmak için belli kriterlerin sağlanmış olması gerekiyor.

Ülkemizin içinde bulunduğu koronavirüs salgınından dolayı PTT şubelerinde yaşanan yoğunluktan ptt şubeleri kapatma kararı almıştı. Ptt işsizlik maaşı ile ilgili resmi hesaplarından bir açıklama yayınladı.

İŞSİZLİK MAAŞLARI EVLERE DAĞITILACAK.

Ptt yaptığı açıklamasında covid-19 virüs salgını dolayısıyla alınan önlemler kapsamında birçok İlde giriş ve çıkış yasaklanmasına rağmen resmi ikamet adreslerinde bulunmayanlar dahil işsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı gibi ödemelerini vatandaşların daha kolay alabilmeleri için biz dizi önlemler aldığını duyurdu.

Bu kapsamda tüm İşkur ödemelerini kapsayan uygulamayla vatandaşların kayıtlı cep telefonu numaralarına Sms yoluyla Ptt’nin internet sitesinden gelecek mesajda belirtilen link ile online form doldurulacak. Formu dolduran hak sahibinin kayıtlı adresine,

Ödeme bedelinde bulunan ücret PTTBank hesabına, veya kendi banka hesabı yönlendirilecek. Bu sayede hak sahibi şubeye gitmeden parasını alacak. Açıklamanın detayında ise; “Böylece müşterilerimiz ödemelerini kolaylıkla alabilecek. 2020 yılı Mart ayına ait İşsizlik Sigortası ödemesi hak sahibi olup mevcut cep telefonu numarasına SMS gelmeyen müşterilerimizin.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi ‘ALO 170’ iletişim hattından sistem üzerindeki telefon numaralarını güncellemeleri gerekmektedir.

Kovid-19 tehdidine karşı, müşterilerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın sağlığını korumak, sosyal mesafe kuralını uygulamak amacıyla İŞKUR ödemelerini PTT dağıtıcılarımız aracılığıyla vatandaşlarımızın PTT iş yerlerimize gelmelerine gerek kalmadan evlerinde teslim ediyoruz.” sözlerine yer verildi.

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER