Kapaklı Nerede? Kapaklı Kültür Günleri Etkinliği

Kapaklı Haber – Kapaklı Nerede? Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Tanıtım ve Kültür Sana Etkinliği Tek Rumeli Tv ekranlarında yayınlandı.
Kapaklı Tekirdağ’ın Sanayi ve tarımdaki gözbebeği, Çalışan Üreten Paylaşan İnsanların şehridir. Temelleri 1877 ve Osmanlı Rus Harbi sonrasında Balkanlardan göç etme zorunda kalan Türkler tarafından atılmıştır. Kapaklı 1980’li yıllara kadar küçük bir Trakya Köyü olarak gelmiştir. 1980’ler sonrası başlayan Sanayi yatırımlarıyla hızlı bir gelişim göstermiştir. 1986 Yılında Belde Belediyesi olmuştur. 2014 yılında da ilçe statüsü kazanmıştır. Bugün 14 mahallesi ve 100 bini aşan nüfusuyla Ülkemizin en hızlı büyüyen ilçelerinden biridir.

Kapaklı’ya Nasıl Gidilir

İstanbul’a 100 km, Tekirdağ’a 65 km, Kapıkule Sınır Kapısına 165 km, İpsala Sınrı Kapısına 175 km uzaklıktadır. Deniz ve Kara taşımacılığına uygun coğrafi konumu ile ülkemizin Avrupa pazarlarına en yakın üretim merkezidir. Tekstil, Beyaz eşya ve Otomotiv yan Sanayi ürünlerinin üretildiği Kapaklı Osb bünyesinde faaliyet gösteren 140 fabrika ile büyük bir iş gücü istihdamı sağlamaktadır.
Milyar dolarlık ihracat rakamları ile ülke ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. İlçe merkezi nüfusunun büyük bir bölümü Bölgedeki Sanayi Kuruluşlarında çalışırken Mahallelere dönüşen köylerinde ana geçim kaynağı hala tarım ve hayvancılıktır. Bereketli topraklarında ülkemizin buğday ve ayçiçeği üretiminin önemli bir kısmı gerçekleştirilmektedir. Hızla artan Sanayi yatırımları ve gelişen ticaret ortamı yoğun bir İş Gücü göçünü de beraberinde getirmiştir. Farklı coğrafyaların, farklı kültürlerin, farklı inançların hoşgörü ile harmanlandığı Kapaklı Cumhuriyetin tüm kazanımlarının yaşadığı ülkesine bağlı, Bayrağına Milletine bağlıdır. Atatürkçü Düşünce yapısına sahip ayırmadan ayrıştırmadan karşılıklı saygı temelinde uyum içerisinde yaşayan insanlardan oluşan ülkemizin en renkli ilçesidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.