Pazar, Nisan 14, 2024

Putin, Modi ile bir arada

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki heyetler arasında Şanghay İşbirliği Örgütü (SCO) Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere bir toplantı yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Jeenbekov başkanlığında Şangay İşbirliği Teşkilatı (SCO) Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere heyetler arasında bir toplantı yaptı. Toplantıdan sonra Modi’ye adanmış Rusya Cumhurbaşkanlığı Ofisi Kremlin Sarayı’ndan Vladimir Putin tarafından hazırlanan mesaj yayınlandı. Mesajda, Putin son seçimleri kazandığı ve yeni döneme başladığı için Modi’yi tebrik etti.

“Son yıllarda muazzam anlaşmalar yaptık”

Putin Modi’ye verdiği demeçte, “Sayın Başbakan, son yıllarda uluslararası ilişkilerimizi yükseltmek için muazzam anlaşmalar yaptık. Bu ilişkiler kişisel çabalarınızda ve Rusya ile Hindistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine olan ilginizi giderek artırdı,” dedi. .

Putin Modi’yi davet ediyor

 

Putin, Modi ile ilgili daha fazla çalışması olduğunu ve bu nedenle ikili ikili gündemlerinin yoğun olduğunu vurguladı. Mesajının sonunda, Modi’yi Rusya Vladivostok’taki Doğu Ekonomik Forumu’na davet etti.

 

Çin, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Pakistan liderleri ve Hindistan başbakanı Bişkek’teki Şangay İşbirliği Örgütü (SCO) Liderler Zirvesi’ne katılıyor. Zirveye Afganistan, Belarus, İran ve Moğolistanlı liderler de gözlemci olarak katılacaklar – Bişkek

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER