Pazartesi, Mart 25, 2024

Adet Döneminde Diyet Yapmak Doğru Mudur?

Adet Döneminde Diyet Yapmak Doğru Mudur?

Adet Döneminde Diyet Yapmak Doğru Mudur? Neden regl döneminde diyet yapıyoruz? Tabii ki de bu olayın aslı böyle değildir. Ergenlik dönemine girmiş her kadın düzenli olarak ayda bir kere regl olmaktadır. Buna bizi olumsuz etkileyen stres ve dış etkenler dahil değildir tabii ki. Ve her kadın gerek fit olmak, gerekse sağlıklı beslenmek amacıyla diyete giriyor. Sürekli diyet halinde olanları saymıyoruz bile. Bizim diyette olduğumuz sürede geçirdiğimiz regl dönemleri biraz daha ağır geçebiliyor. Diyet zamanlarımızda yemediğimiz tatlıları bu dönem süresince yemememiz imkansız bir hal alıyor neredeyse.

Şişkinlik oluyor, sürekli canımız bir şeyler isteyebiliyor, kelimenin tam anlamıyla doymak bilmeyen biri haline geliyoruz bu da diyetimizi zorlaştırmakla birlikte tehdit ediyor ve bazen de bırakmamıza sebep olabiliyor maalesef. Tartılmaktan da hiç bahsetmiyorum bile zayıflayacağımızı düşünürken birkaç kilo birden almak baya üzücü olabiliyor. Ama bunun geçici olduğunu bilmekte fayda var, sonuçta bu vücudumuzun gerekli olan bir olayı sağlığımız açısından da ciddi ve büyük önem taşıyor.

Adet Döneminde Tatlı İhtiyacı

Bu dönemde tatlı ihtiyacımızı düşük kalorili tatlılardan yana kullanmalıyız. Meyveli yoğurt, bitter çikolata, sütlü tatlılar sizin hem tatlı ihtiyacınızı giderecek hem de az kalorisiyle diyetinizi aşırı miktarda aşmanıza engel olacaktır.

Adet Döneminde Kabızlık

Birçok kadının karşılaştığı bir problem olup bunun tam tersi ”ishal” olarak da karşımıza çıkıyor. Kabızlık ise probleminiz, sıvı tüketimine ağırlık vermelisiniz ve gülkurusu kayısı yemenizi tavsiye ederim. Bitki çaylarından da gerekli yardımı alabilirsiniz. Probleminiz ishal ise de sarımsak, limonlu su ve muz tüketimine özen gösterirseniz size iyi geleceğini söylememiz doğru olacaktır.

Adet Döneminde Demir Kaybına Karşı Hangi Besinler Tüketilmeli

Demir kaybına karşı, kırmızı et, tavuk eti ve balık besinler ağırlıklı beslenmelisiniz bu dönemde.

Sahurda ne yenmeli haberimizi okudunuz mu?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER