Pazartesi, Mart 25, 2024

Kadınlara Yönelik Kilo Verdiren Diyetler

KADINLARIN DİYET SEVDASI

 

Kilo almak kadınlarımızın korkulu rüyasıdır. Hiçbir kadın kilo almayı istemez hep fit bir görünüme ideal kiloya sahip olmak isterler. Özellikle son yıllarda diyet konusu özellikle kadın bakımından çok popüler olmuştur. Kilo alma diyetleri de vardır ama kadınlarımızın birçoğu kilo verme ile ilgilenirler. Diyetin popüler olması ile spor hocalarının ünlülerin ya da aşırı kilo vererek zayıflamış insanlara ait kişisel perhiz örnekleri mevcuttur. Aynı şekilde tıp doktorlarının diyetisyenlerin önerdiği diyet türleri de revaçtadır. Televizyonlarda sağlık programları olsun gazetelerde boy boy haberler olsun bu durumu popüler kılan faktörlerdir. Kadınların kilo al ver sorununu kökten çözecek perhiz yöntemleri aşağıdadır.

 

KİLO VERDİREN DİYET ÖRNEKLERİ

 

Bunlardan dukan diyeti 35 yıllık klinik bir deneyimin olduğu 4 evreli bir perhiz yöntemidir.. İlk 2 evre protein ağırlıklı, 3.evre karbonhidrat ödüllü ve son evrede sebze ve meyve ağırlıklı besinler vardır. Karatay diyeti Doktor Canan Karatay tarafından ortaya atılan ekmeği tamamen hayatımızdan çıkardığımız ve 3 ana öğün şeklinde beslendiğimiz bir beslenme düzenidir. En az 2 litre su içimi ve 40 dakika yürüyüş esaslıdır. Atkins diyeti de son zamanlarda popülerdir. Yüksek protein ve yağ alımını öneren bir perhiz şeklidir. Paleolitik taş devri beslenme şekli modern hayat yüzünden kilo verilemediğini savunur. 3 beyaz ve ekmek yasaktır.

 

Glisemik indeks adı verilen perhiz yöntemi patates, pilav, makarna, havuç, mısır, pancar hayatımızdan çıkarılır. Pritkin beslenme şeklinde vejetaryen tipi düşük yağlı yiyecekler ile beslenme şeklidir. Ama uzmanlar tarafından B vitamini ve kalsiyum açısından zayıf olduğundan pek tercih edilmez. Hollywood beslenme düzeninde ise saat 8 sonrasında bir şey yenilmesi yasaktır. Meyvelere dayalı bir beslenme düzeni şeklidir. 3 ana öğün ve 1 ara öğün şeklinde beslenilir. İsveç diyeti ise günlük kalori ihtiyacının çok çok altında 500 kalori gibi düşük kaloriler ile beslenme şeklidir. Haftalık en az 2 kilogram kayba neden olur. Tamamen protein ağırlıklı beslenme tarzı vardır. Bunların haricinde de tek tip besine dayalı perhiz şekilleri de vardır. Genelde lif tüketimi fazla olmaktadır. Hangi beslenme düzeni size uygunsa iyi bir araştırma neticesinde yola çıkılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER