Pazar, Nisan 14, 2024

Mustafa Çetin’den Berat Kandili Mesajı

Kapaklı Haber – Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Berat Kandili Mesajı yayınladı. Başkan Çetin mesajında;“Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi, Allah’ın rahmetinin yeri ve göğü kapladığı Berat Gecesinin; ilçemiz, ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için kurtuluşa ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

BERAT KANDİLİ MESAJINDA KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE VURGUSU

Mustafa Çetin Berat Kandili Mesajı verirken Koronavirüs salgını ilgili şunları söyledi. Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele ettiğimiz bu günlerde, ‘temize çıkma, arınma’ anlamına gelen bu mübarek gecenin, tüm insanlık için söz konusu salgından kurtuluşa, sağlığa ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kandil geceleri insanımıza daima birliği ve kardeşliği hatırlatması açısından çok önemlidir. Tefekkür ve şükür vesilesi olan kandiller, hepimiz için bir arınma, aydınlanma ve hayat muhasebesi imkanı sağlar. Yaradan’ın affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili, aynı zamanda insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır.

‘BU GECEDE VİCDAN MUHASEBESİ YAPALIM’

Peygamber Efendimiz’in, Berat Kandili’ne ilişkin şöyle buyurduğu ifade ediliyor: “Şaban ayının 15’inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ‘Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızk isteyen, rızk vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim.”

Bu özel gecede vicdani bir muhasebe yaparak, barışın, dostluğun ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi, hastalıklardan kurtularak sağlıklı ve güzel günlere kavuşmak için dua edelim. Bu duygu ve düşüncelerle siz kıymetli hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.”

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER