Pazartesi, Mart 25, 2024

Almanya’da Pfizer aşısını olan 10 entübe hasta hayatını kaybetti.

Almanya’nın Pfizer/Biontec ortak yapımı olarak satın aldığı aşı 10 entübe hastanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Sebebi çok yönlü olarak araştırılan ölümlerin yaş aralığı ise 79 – 93 aralığında olduğu duyuruldu.

Alman firma Pfizer tarafından geliştirilen aşının vurulmasına Almanya’da başlandı. Aşı yaşları 79 ile 93 arasında değişen entübe hastalarda uygulanmıştı. Almanya’da son verilere göre 84 bin vatandaş aşı olurken ölenlerin sayısının 10 olduğu açıklandı. Almanya’da bulunan Paul Ehrlich Enstitüsü ölümlerin çok yönlü olarak araştırıldığını açıkladı.

Enstitüde görev yapan ve ölümlerle ilgili açıklama yapan Brigitte Keller-Stanislawski ölümlerin hepsinin 79 ile 92 yaş aralığında olduğunu ve ağır koronavirüs tedavisi gören hastalar olduğunu bildirdi. Stanislawski, aşı vurulduktan sonra gerçekleşen ölümlerin 5 saat ve 5 gün aralığından gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Stanislawski açıklamasında “Hayatını kaybeden hastaların durumları zaten çok ağırdı. Ayrıca çok sayıda başka hastalıkları da mevcuttu. Ulaştığımız analizlere göre hastaların aşı yüzünden değil zaten mevcut olan hastalıkları yüzünden hayatlarını kaybettiklerinin bu durumun aşılanma sürecine denk geldiğini düşünüyoruz” dedi.

Bir Haberde İsrail’den

İsrail’de Pfizer/Biontech aşısını olan 13 kişide yüz felci tespit edildi. İsrail’de Pfizer aşısının ilk dozu 2 milyondan fazla kişiye vuruldu. Ayrıca ikinci doz ise 200 kişiye uygulandı. İsrail basınının paylaştığı haberlere göre 13 İsrail vatandaşında ilk dozu vurulduktan sonra yüz felci yaşandı.

28 Saat Boyunca yaşadım

İsrail’de aşı olan vatandaşlardan biri aşıyı olduktan sonra ağzında ve çenesinde garip uyuşmalar hissettiğini belirtti. Bu acının 28 boyunca devam ettiğini belirten vatandaş halen bir acı hissettiğini söyledi. Ayrıca İsrail Sağlık Bakanlığı yetkilileri yan etki hissedenlerin ikinci dozu yaptırmamaları gerektiğini belirtti.

KAYNAK: YURT HABER

Sanal Editör
Sanal Editör
Haber merkezi Kapaklı Son Dakika Haberlerini ekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER