Pazar, Nisan 14, 2024

Ak Parti’den Kapaklı Belediyesine ağaç tepkisi

Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yeni yapılacak olan Hükümet Konağının yanına dikilen fidanların sökülmesinden dolayı Kapaklı Belediyesine tepki gösterdi. Sökülen fidanlarla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

400 FİDAN DİKİLMİŞTİ ŞİMDİ NEREDELER

Kapaklı Belediyesi tarafından 2016 yılında Atatürk Mahallesi Mithatpaşa caddesinde bulunan Hükümet konağı inşaatının yanına 400 adet fidan dikilmişti. Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından  fidanların bulunduğu alana kısa süre önce park inşaatına başlandı. Vatandaşların maddi olarak katkıları ile törenle dikilen fidanların sökülmesi iddiasına Ak Parti’den sert tepki geldi. Bu konuda bir açıklama yapan Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin mevcut ağaç katliamının sorumlularının açıklama yapması gerektiğini belirtti. Ayrıca Salih Bezgin Kapaklı Belediyesini ağaçların yok edilmesinden dolayı çevre katliamı yapmakla suçladı.

GEZİDE AĞAÇ DİYENLER ŞİMDİ NEREDELER

Açıklamalarına devam eden Salih Bezgin Gezi olaylarına değinerek “Gezide ağaç yalanı uydurup ortalığı yıkanlar bugün burada 400’e yakın ağaç sökülmüştür. Bu katliama sessiz mi kalacaklar.” dedi. Sözlerine Gezi olayları üzerinden devam eden Bezgin “Gezi olaylarında kendilerini sağa sola savuran sözde çevreciler buradaki 400 fidanın kesilmesine ses çıkartmayacak mı” diye sordu.

TÜM ÇEVRECİ DOSTLARA SESLENİYORUM.

Açıklamasında Çevreci dostlara seslenen Bezgin “Buradan tüm çevreci dostu CHP, MHP, İYİ PARTİ ve diğer siyasi parti seçmenlerine tüm çevreci dostlara ve çevreci STK’lara sesleniyorum. Kapaklı Belediye Başkanının yaptığı ağaç katliamından dolayı hep beraber tepki koymaya davet ediyorum. Şimdi Kapaklı Belediye Başkanı diyebilir ki Ben buradan söktüğüm ağaçları başka bir yere diktim. Her seferinde şov yapan Belediye Başkanı burada ağaçları diktiğinde de söktüğünde de ama basında ama sosyal medyasında yayın yapıyor. Ne derse desin külliyen yalandır” dedi.

AĞAÇLARIN DİKİLDİĞİ RESİMLERİ GÖSTERDİ.

2 Yıl Önce dikimi yapılan ağaçların o günkü dikilmesine ait fotoğrafları gösteren Bezgin “Bakın o gün dikilen fidanlara ait fotoğraflar buradadır. Tahir Eke kardeşim buradadır. Kendisinin bizzat desteği olmuştur. İşte ağaçları diktiğimiz görüntüleri buradadır. Yine aynı zamanda Partidaşımız Tahir Eke kardeşimizin bağışları da belgeleri ile mevcuttur. ” dedi.

kapaklı belediyesi

TAHİR EKE “O GÜN BURADAYDIK”

Tahir Eke Konuşmasında “Kıymetli basın mensupları bu sabah Ak Parti İlçe Başkanımız Salih Bezgin beni arayıp 2 yıl önce diktiğimiz ağaçların o alanda artık yok dediğinde tüylerim diken diken oldu. 15 Mayıs 2016 günü biz bu alandaydık. Belediye Başkanımız İrfan Mandalı ve Çevre ve Koruma Derneği Başkanı Ayhan Bey ile beraberdik. O gün bir organizasyon yapıldı.

ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ İLE ORGANİZE OLDUK.

Tahir Eke “Bu Organizasyonun size hikayesini de anlatmak istiyorum. Biz 2014 yılında Çevre Koruma Derneği Başkanı Ayhan Bey ile tanıştık. Kendisi Türkiye’nin değişik bölgelerinde Orman Bakanlığı ile bağlantılı olarak ağaç dikim işleri düzenliyor. Bende Kapaklı İlçesinde de bir ağaç dikme organizasyonu görmek istiyorum deyince oda beni kırmayarak Kapaklı Belediyesi ile irtibata geçti. Kapaklı Belediyesi bize bu alanı gösterdi. 15 Mayıs 2016 tarihinde burada bir ağaç dikim töreni düzenlendi. Gördüğünüz beton kaplı alana o dönemde 400 adet ağaç dikildi. Bende o dönemde 100 adet ağaç bağışladım.” dedi

O GÜN 70-80 BİN TL BAĞIŞ YAPILDI.

Eke Konuşmasında “Bağışladığım ağaçların faturaları da buradadır. O gün burada 20 adet bağışçı vardı. En düşük bağışı yapan bendim. Buraya o gün en az 70 80 bin liralık fidan bağışı yapıldı. Bu seksen bin liralar kül oldu. Biz bu işin parasında değiliz. Bizim derdimiz ağaçtır. Biz kıyametin bir saat sonra kopacağını bilseniz elinizde bir fidan varsa bunu dikin diyen bir dinin ümmetiyiz. Biz doğan her çocuğun adına bir fidan dikilen bir milletin törenin evlatlarıyız.

tahir eke fatura

2 SENE UFKU OLMAYAN 5 SENELİK GÖREVE TALİP OLAMAZ

Tahir Eke sözlerine “Ak Parti kurulduğundan bu güne 3 milyar ağaç dikim yapmıştır. Biz ağaca önem veriyoruz. Bu organizasyonu siyaseti düşünmeden o gün buraya gelerek yaptık. Bugün bize hiç sorulmadan hiçbir şekilde rızamız alınmadan birde bu fidanların ne olduğu bile bilinmeden buranın bir çocuk parkı yapmak adına betonlaştırılması çok gayri ahlaki buluyorum. Biz parklara karşı değiliz mutlaka parklarda yapılacaktır. Ancak 2 sene sonra park yapılacak yeri de ağaç dikim alanı olarak göstermeyin. Eğer sizin ufkunuz 2 seneyi kaldırmıyorsa benim Belediye Başkanıyım 5 sene daha istiyorum diye karşımıza çıkmayın. Ufku olmayanların bu ilçede görev yapmaya hakkı yoktur. Bunuda 5 ay sonra Kapaklı halkı görmüştür cevabını verecektir.” diyerek son verdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER