Cuma, Mart 29, 2024

Destici’ye şok Lan Ahlaksız herif buraya ne yüzle geliyorsun

YAZICIOĞLU AİLESİNDEN DESTİCİ’YE TEPKİ

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu “ahlaksız herif, sen buraya ne yüzle geliyorsun” diye bağırdı. Bir grup ise ‘Destici istifa” diye slogan attı. Gruptakiler ‘Destici istifa’, ‘Destici davadan ellerini çek’ diye bağırırken, Muhsin Yazıcoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve oğlu Furkan Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye bağırıp hakaret ettiler. Yazıcıoğlu ailesinin Destici’den önce duruşma salonuna alınmadıkların için yaşandığını belirtiliyor.

Kahramanmaraş 1’inci Asliye Canice Mahkemesi’nde görülen duruşmaya BBP Genel Başkanı Mustafa Destici , merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, ablası Maviş Ocak, düşen helikopterde hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş, avukatlar ve partililer katıldı. bununla beraber FETÖ davasından Ankara Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi’nde esir bulunan, dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. İfadelerin gerisinde mahkeme 18 Nisan’a ertelendi.

BURADAN KALKIN: Odatv’den Barış Terkoğlu’nun haberine göre salona giren Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Mustafa Destici’nin üstüne yürüdü. Gülefer Yazıcıoğlu, Destici’nin yanına değin yaklaşıp, yanındaki kadını da muhabere ederek “buradan kalkın” diye bağırdı.

YAZICIOĞLU’NUN AĞABEYİ: AHLAKSIZ MÜŞTERI… Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da “ahlaksız alıcı, sen buraya ne yüzle geliyorsun” diye bağırdı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu’nun da Destici’ye tepki gösterdiği görüldü.

AİLEYİ SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTILAR: Bu sırada korumaları Mustafa Destici’nin civarda etten duvar örerken, Yusuf ve Gülefer Yazıcıoğlu sakinleştirilmeye çalışıldı. Destici’nin arbede esnasında bundan başka yumruk yediği bahis edildi. Durum esnasında fenalaşan Gülefer Yazıcıoğlu’nun sandalyeye oturtulduğu görüldü.Olayların arkasından Mustafa Destici, salondakilere “yanlış anlaşıldığı”na dair söylev yaptı.

Destici “Bizim, benim buradan girmemin sebebi kapının önünün dolu olmasından nedeniyle, buradaki görevli arkadaşın yol göstermesiyle, buraya girdim, buraya tüm BBP’liler girebilir” ifadelerini kullandı.

destici ye sok lan ahlaksiz herif burada ne ariyorsun 5bd314251c9cbDESTİCİ’NİN KONUŞMASI PARTİLİLERİ ÖFKELENDİRDİ: Destici’nin konuşması partilileri daha da öfkelendirdi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Mera, “boş söylev” diye bağırınca, salonda kan basıncı bir defa daha yükseldi. Destici, “ne anlamsız konuşması, kışkırtıyorsun” diyerek Otlak’ı suçladı. Çayır ise “sen kışkırtıyorsun, bu hale getiren sensin, senin gibi halk” dedi ve art arda ağır ifadelerle Destici’yi kasıt aldı. Otlak’ın yerinden kalkmasıyla salonda tansiyon bir kez daha yükseldi. Bu sırada Muhsin Yazıcıoğlu’nun yakın arkadaşı ve BBP’nin kritik ismi Hakkı Öznur’un Otlak’ı sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

DESTİCİ: ÇÖZENE KADAR UĞRAŞACAĞIZ: Duruşma sonunda BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çabucak adliyeden ayrıldı. “Avukatlar izah etme yapacak” diyen Destici, aracına binmek üzereyken partililere seslenerek şunları söyledi: “O sosyal medyada, internetteki klavye kahramanlarına hiç takılmayın. Siz defalarca buradaydınız, yine siz burada olacaksınız. Sayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı kaldırması, hem buradaki asıl soruşturma dosyasındaki takipsizlik kararının kaldırılması ve soruşturmaların her tarafta başlayıp inşallah en kısa zamanda dava açılacak olması da bir takım çevreleri rahatsız etmiş gözüküyor. Biz, devletimizle, bakanlığımızla birlikte, baskın ve savcılarımızla birlikte inşallah bu olayı bütün şüpheleri aydınlatılacak bir şekilde çözeceğiz.

BEDELİ NEYSE ÖDEMEKTEN KORMAYIZ: Bunu çözene değin da ardına kadar uğraşacağız. Bedeli neyse de öderiz. Bedeli neyse de ödemeden korkmayız. Bizim kırmızı çizgimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve onunla birlikte şehadet şerbetini içen Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş’in şehadet davasıdır. Dolayısıyla bu çizgimizden bugüne değin taviz vermedik, bundan daha sonra da vermeyeceğiz.” Destici daha sonra aracına binip adliyeden ayrılırken mahkeme salonundan Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, yakınları ve bir grup partili çıktı. Gülefer Yazıcıoğlu tanımlama yapacağı sırada kalabalık grup ‘Destici istifa,’ Destici davadan ellerini çek’ diye bağırdı.

YAZICIOĞLU: SUİKASTIN AYDINLATILMASINI İSTİYORUZ: Bir değer biçme yapan Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise esas dosyayla ilgili davanın henüz açılmadığını belirterek, “Bugün mahkememize geldik ama polis memuru üzerinden süren davaya geldik. Esas dosyamız az önce açılmamıştır, devam etmektedir. Bizim siyasetle ilgili, siyasi bir beklentimiz de yoktur. Yalnızca ve sadece Muhsin Başkan olayının, kaza veya suikast dedikleri fakat bize kadar suikast olan olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz” dedi.

BİZİ ALMADAN ONLARI İÇERİ ALDILAR: Mahkeme salonunda yaşanan gerginliğin sorulması üzerine ise Gülefer Yazıcıoğlu şunları söyledi: “Stres şundan dolayı oldu. Biz saatlerdir bekliyorduk, içeri gücüne gitmek istiyorduk ama oradan bir memur arkadaş Sayın Destici girmeden bizim alınamayacağımızı söylediği için, biz de bu sürecin kuşkusuz birinci derecede içeri girmesi gereken insanlarız, aileler olarak. Bizi almadan onları aldıkları için oradaki arkadaşlar tepki göstermiştir. Bundan ibarettir, başka büyütülecek bir mesele yoktur.”
Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu ve BBP MKYK Üyesi Selahattin Şenliler de adaletin tecelli etmesini beklediklerini söyledi

Kaynak:İnternet Haber

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Takip Et

10,477BeğenenlerBeğen
329TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

SON HABERLER